Administracions

tiana

La Mancomunitat reclama al consistori 246.000 euros

El deute correspon a les obres d'accés a l'escola Lola Anglada, que es van executar l'any 2002, amb l'anterior equip de govern

El consistori aprova pagar els diners a terminis fins al 2022

Tiana acabarà l'any amb un altre maldecap econòmic, per culpa d'un deute de 246.000 euros que li reclama la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'organisme exigeix al consistori tianenc aquesta quantitat econòmica, que correspon a unes obres d'adequació de l'accés a l'escola Lola Anglada i a la zona esportiva –serveis situats als afores del poble– que la Mancomunitat va fer durant el 2002.

El setembre d'aquell any, l'Ajuntament de Tiana –aleshores encapçalat pel socialista Ferran Vallespinós– va firmar un conveni de col·laboració amb la Mancomunitat en què es comprometia a finançar un 69,42% del cost total de l'obra de construcció de la passarel·la per a vianants. L'acord entre les dues administracions també establia que, en cas de “costos addicionals”, seria el consistori el que els assumiria. L'obra que s'havia projectat es va encarir, perquè es va aprofitar per ampliar els treballs –estava pressupostada en 458.289 euros i es va disparar fins a 673.185 euros–, però nou anys després el sobrecost encara no s'ha abonat.

Carta de reclamació

Ara, la Mancomunitat, a petició de l'actual alcalde, Emili Muñoz (Gent pel Progrés), ha enviat una carta en què demana que es reconegui el deute i s'assumeixi. Muñoz està convençut que l'anterior equip de govern (PSC i ERC) coneixia aquest forat i el va obviar. “El senyor Vallespinós va signar un conveni en què s'establien les condicions. És impossible que no conegués el deute”, afirma Muñoz, que qualifica de “nyap” l'actitud de l'anterior equip de govern. “Nosaltres no en teníem constància. Ens ho hem trobat”, assegura l'alcalde. “La Mancomunitat assegura que va demanar els diners de paraula diverses vegades. És una irresponsabilitat que el coneguem ara, nou anys després”, diu Muñoz.

Vallespinós es defensa

El principal implicat en la història, Ferran Vallespinós (PSC), es defensa de les acusacions assegurant que “no hi ha cap reclamació” sobre el deute que hagi entrat al registre de l'Ajuntament de Tiana. “Mai m'han dit que existia un deute d'aquestes característiques”, assegura Vallespinós. “És mentida que jo l'obviés, perquè no en tenia constància”, hi afegeix l'exalcalde, que considera una estratègia “clara” de Muñoz el fet de treure ara el tema. “El senyor Muñoz fa molts mesos que ho sap, però ha esperat a presentar-lo ara, per quedar com a víctima”, critica.

LA XIFRA

36.000
euros és la primera aportació feta per l'Ajuntament de Tiana. La resta del deute, el pagarà al llarg de 12 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.