Administracions

JOSEP COMPANYS

ALCALDE DE SANTA PAU (UNITS PER SANTA PAU-AM)

“El castell? Tot depèn de Madrid”

Diu que s'han trobat l'Ajuntament bé i que ara treballen per posar-se al dia

Afirma que estan a disposició dels afectats i que s'han reunit amb el responsable de la federació gironina de caça

L'any 2007 va encapçalar una llista d'ERC, la qual, tot i guanyar les eleccions, va haver d'anar a l'oposició per un pacte entre CiU i Alternativa per la Garrotxa. A les eleccions passades, va estar al capdavant d'una llista amb sigles independents però amb el suport d'ERC per captar gent més diversa, i li ha anat bé. Ara és l'alcalde.

És la primera vegada que està l'alcaldia. Com valora aquestes primeres setmanes?

Molt positives i plenes d'il·lusió, però amb molta feina. És com canviar de treball. Necessites un temps per situar-te, t'has de posar al corrent de moltes coses. Cosses que ja preveies i que més o menys intuïes i d'altres d'inesperades. Però ho tirarem endavant amb tot l'equip.

Com s'han trobat l'Ajuntament?
L'hem trobat bé. Econòmicament no podem tirar coets, ni tampoc dir a tot que sí. Estàvem a l'oposició i sabíem que s'havia fet un pressupost molt ajustat i s'havien reduït moltes partides per quadrar el pressupost del 2011. Hi ha alguns compromisos adquirits del passat equip de govern que intentarem respectar i aspectes que cal canviar de mica en mica per anar a millor. És una carrera de fons.

Com definiria l'estil de governar del seu equip i com el diferenciaria del del govern anterior?

Nosaltres vàrem presentar una llista amb gent del poble, molt presents i implicats en el dia a dia del municipi. Coneixem el seu funcionament. Aquest es un fet que crec que ens diferencia de l'anterior govern i que crec que ens va fer guanyar les eleccions. Tres membres dels cinc que formem l'equip de govern estem cada dia una bona estona a l'Ajuntament i el dijous hi som tots cinc. No hi ha tant protagonisme d'una sola persona com passava abans, si no tot el contrari, som un grup unit i amb ganes de treballar i així ho farem, tots som igual d'importants, no n'hi ha prou amb la figura del alcalde si no pots comptar amb el suport del teu equip.

Analitzi les relacions amb l'oposició.

Les relacions són correctes, estarem d'acord en molts punts, almenys així ho espero, però discreparem en molts altres. Volem ser un govern transparent, dialogant i comunicatiu. Ho posarem tot de la nostra part per tenir unes bones relacions al llarg d'aquest mandat.

Com han encaixat la derrota?

Crec que ells no s'esperaven perdre, i per tanta diferència de vots. CIU partia amb l'avantatge d'haver governat els darrers quatre anys i no ho han sabut aprofitar. Amb alguns fets tens la sensació que encara es pensen que governen. Deu ser la inèrcia.
Quines són les prioritats del seu govern?
Escoltar la gent, solucionar els problemes del dia a dia i treballar per la gent del poble. Nosaltres estem al seu servei. També, desenvolupar al màxim el nostre programa electoral.

Aquests quatre anys són fonamentals per donar valor al castell?

De moment hem tingut un primer contacte amb la propietat. És un tema que està aquí i que ja el tocarem al seu moment, ara hi ha altres prioritats. Tot depèn de Madrid, de l'1% cultural. Si no arriben els diners de Madrid, malament.

Què tenen pensat per al sector turístic?

Una oferta atractiva perquè la gent passi més temps al poble, apostar per un model de turisme familiar i, per això, estem treballant per ser el primer municipi de la Garrotxa a tenir l'acreditació de Turisme Familiar, i potenciar el patronat de turisme, perquè sigui potent i aporti idees i noves iniciatives, i que tots els negocis del municipi se sentin representats. A més, volen crear una altra fira i moltes coses més. Hem de fer un pas endavant, perquè hem perdut posicions respecte al passat.

El municipi està íntegrament dins del parc natural. Com són i com han de ser les relacions amb el parc?

Són i han de ser bones. Ara, nosaltres defensarem sempre els interessos de la gent del poble per davant de tot. Entenem que aquest organisme gestioni uns espais i que vetlli per conservar-los, però cal ser una mica més flexible i comprensiu amb alguns temes. Tot són sempre problemes i més problemes, tot es qüestió de parlar-ne.

Els senglars són un maldecap pels accidents que han provocat i pels danys als conreus. Com a Ajuntament, pensen actuar-hi?

Donarem tot el suport als afectats. Fa uns dies ja vàrem tenir una reunió amb el president de la Federació de Caça de Girona i s'han començat a fer batudes de senglars. Crec que a partir d'aquesta temporada es podran caçar tots els cabirols que es vulgui, tot es qüestió de començar per alguna cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona