Administracions

Tarragonès

El teló que no s'alça

Torredembarra manté parada des de fa un any i mig l'obra del teatre auditori pel seu sobrecost

L'alcalde culpa el projecte del retard i l'oposició critica el seguiment de l'obra

Una de les empreses adjudicatàriesja ha presentat un contenciós

On s'havia de representar obres de teatre i anar a gaudir de concerts de música, de moment continua havent-hi les tanques i els cartells d'obra inacabada. Torredembarra conviu des del febrer del 2010 amb la imatge del seu nou teatre auditori, un dels projectes principals impulsats per l'Ajuntament ara fa dos mandats, amb l'obra aturada i sense perspectives de finalitzar-se en un termini breu. El projecte, que tenia una inversió inicial en obra civil de 2,37 milions d'euros, es va paralitzar després que es detectés que el sobrecost s'havia disparat. Ara ningú s'atreveix a fixar un nou calendari ni donar una xifra del que costarà realment el projecte, i la seva paralització s'ha convertit en un tema més de controvèrsia política entre els dos partits principals al municipi: CiU (ara al govern) i el PSC (a l'oposició, i impulsora original de l'obra).

Recuperar la concessió

L'alcalde actual, Daniel Masagué (CiU), responsabilitza el disseny del projecte heretat d'un govern socialista pel sobrecost que es va produir en les obres. “Evidentment no estem contents, però el mandat passat l'oposició va bloquejar la petició d'un crèdit per poder pagar el sobrecost i ara ens condicionarà el termini final que ens posin a la subvenció que tenim de la Generalitat”, va detallar Masagué. Segons l'alcalde, ja s'ha arribat a un acord amb l'empresa adjudicatària de l'obra civil del teatre, Transcornejo, perquè es rescindeixi el contracte. Abans, però, caldrà liquidar els comptes pendents, ja que l'empresa reclamava inicialment 1,7 milions per tasques que ja havia executat. “S'ha revisat punt per punt tot el que s'ha executat i hem fixat un preu per sota d'aquesta quantitat inicial”, va assegurar Masagué.

Un cop es recuperi la concessió, caldrà, però, elaborar un nou projecte per al que resta d'obra civil i tornar-lo a adjudicar, amb una nova inversió del consistori. Mentrestant, també caldrà negociar amb les altres adjudicatàries vinculades al projecte, una de les quals fins i tot ha presentat ja un recurs contenciós contra l'Ajuntament. “El nostre compromís és acabar-lo en aquest mandat, però abans hi ha altres prioritats que són acabar la piscina coberta i els dipòsits de pluvials”, explica l'alcalde.

Mal seguiment de l'obra

Enric Grangel, el portaveu del principal partit a l'oposició, el PSC, denuncia que la paràlisi d'aquest gran equipament es deu a una “falta de voluntat” de l'actual equip de govern per tirar endavant el projecte. “No es pot dir que la culpa és del projecte fet pel PSC, perquè va ser amb CiU al govern que va començar l'obra, i podrien haver-lo rectificat”, afegeix el regidor del PSC, que vincula el sobrecost al mal seguiment que en va fer la regidora responsable durant part del mandat passat, una edil trànsfuga del PSC que va fer possible que CiU recuperés l'alcaldia el 2008. Segons Grangel, l'actual alcalde “no ha intentat negociar res”, i denuncia que un informe pericial que es va encarregar per desencallar l'obra “no s'ha fet servir mai”.

L'obra civil del teatre auditori de Torredembarra hauria d'haver-se acabat l'any 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.