Administracions

HISENDA MUNICIPAL

Plataforma veïnal en contra de la puja del 69% de l'IBI

Més de 300 persones van assistir ahir a un reunió informativa convocada pel grup a l'oposició, de CiU

Més de tres-centes persones, entre veïns de Tossa de Mar i gent que hi té una segona residència, van assistir ahir a un acte informatiu sobre la pujada del 69% de l'impost de béns immobles (IBI) que vol aplicar l'equip de govern. L'acte va estar organitzat pel grup municipal a l'oposició, de CiU, i la seva portaveu i exalcaldessa, Imma Colom, va explicar, en primer lloc, les diferents accions dutes a terme per intentar aturar aquest increment “despietat” de l'IBI. Després, Colom i l'exregidora d'Hisenda Teresa Moré van animar els assistents a crear una plataforma de caràcter apolític que s'encarregui de buscar vies per lluitar en contra de la pujada de la taxa. “Políticament ja s'ha fet tot el que s'ha pogut; ara és l'hora que actuï el poble”, va dir la regidora de CiU Teresa Moré. Els assistents van fer seva aquesta proposta i al final de l'acte una seixantena de persones es van apuntar per formar part de la plataforma, que també serà la que promourà, si es considera pertinent, alguna concentració o manifestació de protesta. Si bé va haver-hi poques intervencions per part dels assistents a l'acte, totes van anar encaminades a expressar el rebuig a aquest increment de l'IBI per als propers tres anys i a la impossibilitat de fer front a aquests pagaments atesa la situació econòmica actual.

LA XIFRA

2.500
signatures
s'han recollit al poble en contra de l'augment del 59% de l'IBI, que forma part d'un pla de sanejament.

LA FRASE

Ara és l'hora del poble, perquè políticament ja s'ha fet tot el que s'ha pogut. Cal pressió popular
Teresa Moré
REGIDORA DE cIu I EXRESPONSABLE D'HISENDA

Proposta de fer insubmissió fiscal

Una de les propostes més aplaudides en la reunió d'ahir va ser la de la insubmissió fiscal o negar-se a pagar l'IBI. Els representants de CiU van evitar de pronunciar-se sobre aquesta possibilitat, que va sorgir d'una persona del públic, i van emplaçar els membres de la plataforma a plantejar aquesta i altres alternatives –com ara la de presentar un recurs contenciós administratiu– a l'expert en fiscalitat que anirà al poble el dia 17. I és que el catedràtic de dret tributari Manuel Perulles, que havia d'assistir a la reunió d'ahir, no va poder-hi anar per motius familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.