Administracions

JOAN CASAS I CARRERAS

ALCALDE DE SANT FELIU DE PALLEROLS

“La connexió amb Girona és una vergonya de país”

El túnel de Bracons canvia les prioritats de capitalitat cap a Vic o Olot

Està declarada d'Interès Nacional per la Generalitat

Sant Feliu de Pallerols és en terra de ningú, el túnel d'En Bas l'uneix i el separa de la Garrotxa i avui el seu alcalde es pregunta si són de la Selva, del Ter- Brugent o de la Garrotxa a l'hora que constata que després de l'obertura del túnel de Bracons i de la variant de Sant Esteve d'en Bas, estan molt més propers a Vic i a Olot i que els costa molt d'arribar a Girona.

Què passa, amb les comunicacions?
Per la part nord han millorat molt. El túnel de Bracons ens ha apropat a Vic i la variant de Sant Esteve d'en Bas ens estalvia entre vuit i deu minuts per anar a Olot. Si parlem de transport públic, he de reconèixer que el Consell Comarcal de la Garrotxa fa un esforç important amb el bus transversal que va des de les Planes a Olot, però també que la connexió entre Sant Feliu i Girona és molt complicada. En aquest aspecte, si el transport públic no és una alternativa, el transport privat és un calvari. Si per anar a Barcelona invertim una hora i quart, per baixar a la capital de la demarcació mai no sabem quan hi podem estar, tant poden ser quaranta minuts com una hora i mitja i tot perquè la carretera que uneix Anglès i Girona es indecent i, a més, hi ha el coll d'ampolla de Salt. Ens trobarem amb un atzucac, amb una ruta que fa seixanta anys que no s'ha modificat i en què ara, amb l'augment del trànsit, es viuen moments caòtics, més ben dit criminals. Tot i això, en aquest tema no vull donar les culpes a cap ideologia política ja que la carretera no s'ha arranjat ni amb el govern de CiU, ni amb el tripartit, i la meva pregunta és clara: per què ens costa tant, arribar a la capital? Els donaré una resposta: la carretera entre Anglès i Girona és impresentable, una vergonya d'aquelles de país i avui en dia, per nosaltres és molt més fàcil anar a Vic que no pas a la capital.
El poble, però, ha treballat per la cohesió social?
Hem fet un esforç perquè no hi manqui cap servei. Vam impulsar des de l'escola fins a la llar d'infants, i el centre de dia, que va ser el primer de les comarques de l'interior, i ara estem plantejant tirar endavant un geriàtric. Per impulsar-lo, comptem amb l'assessorament del Consorci d'Acció Social de la Comarca de la Garrotxa i s'ha creat una associació que ha aconseguit la cessió de terrenys per aixecar-hi un centre que pugui donar cobertura a la Vall d'Hostoles i a una part del Ter- Brugent.
Sort en tenen, de la festa major?
Està declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat. Surten els cavallets, els gegants, la Mulassa, a més, hi ha el ball pla, Matadegolla, contrapàs, la sardana curta l'Antiga i La Pastoreta, però no es tracta de fer un repàs al folklore sinó de dir que la festa és l'inici d'un seguit d'activitats que, organitzades per les entitats i l'Ajuntament, tenim el patrocini de les empreses i s'allarguen tot l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.