Administracions

L'alcalde del Port de la Selva regala la paga als empleats

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i el regidor de Serveis, Obres i Medi Ambient, Esteve Cortada, han decidit renunciar a la seva paga de Nadal i regalar-la als treballadors municipals com a protesta perquè el govern espanyol no permet que els funcionaris cobrin la paga extra. “Ens solidaritzem amb els treballadors que no cobraran la paga i no entenem perquè el decret ens obliga als ajuntaments sanejats. Nosaltres podem pagar les pagues”, va dir l'alcalde. “Trobem injusta la mesura i si ens demanen mil certificats per saber l'estat econòmic de l'Ajuntament també podrien distingir qui està molt endeutat i qui no”.

L'equip de govern, de CiU, però, no s'ha conformat a regalar la paga, sinó que ho han volgut fer de manera que beneficiï el petit comerç. La fórmula que han ideat és que l'import d'aquests dues pagues a les que renuncien es convertiran en 300 tiquets de 12 euros per comprar a les botigues del poble que obren tot l'any. Així, cada treballador municipal rebrà 10 d'aquests tiquets –és a dir, 120 euros en total– per poder confeccionar ell mateix la seva panera de Nadal.

Cervera i Cortada són els dos càrrecs electes del Port de la Selva amb dedicació exclusiva i sou. Entre le s dues pagues reparteixen vals de compra per valor de 3.600 euros per gastar en una trentena de petits comerços del Port de la Selva.

“Amb aquesta mesura els polítics amb nòmina municipal no només volem solidaritzar-nos amb els nostres treballadors minimitzant una mica la seva pèrdua de poder adquisitiu durant aquestes festes, sinó que també volem donar suport al petit comerç local que té obert tot l'any”, diu l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.