Administracions

administracions

L'Ajuntament d'Anglès vol promoure la pesca de truita

En els últims anys s'ha incrementat el nombre de pescadors esportius que van al tram del Ter que passa pel municipi

Durant la passada temporada pesquera es van vendre 7.000 tiquets

L'Ajuntament d'Anglès veu en la pesca de la truita de riu una oportunitat per revifar turísticament el municipi i rodalia. I és que segons les dades de la Societat de Pescadors Esportius d'Anglès i Comarca, en els últims anys els visitants que acudeixen a la zona per practicar aquesta modalitat de pesca sense mort (les truites es tornen a llençar al riu un cop pescades) s'han incrementat notablement. Una de les raons, segons explica el president de la societat, Lluís Ribas, és que en altres zones de l'Estat i a l'Estat francès –d'on provenen molts dels turistes de la pesca que van a Anglès– durant l'hivern es tanquen les zones de pesca controlada. “A Catalunya, en canvi, només hi ha dues zones que siguin obertes tot l'any, i una d'aquestes és a Anglès”, explica Ribas.

Es calcula que durant la passada temporada pesquera es van vendre més de 7.000 tiquets per practicar aquesta modalitat de pesca. Actualment, segons exposa l'Ajuntament basant-se en dades de la societat de pesca anglesenca, el tram del riu Ter que va des d'Anglès fins al pantà de Susqueda es considera una de les millors zones de pesca de truita d'Europa. Aquesta circumstància és deguda en part a l'acumulació d'aigua a les preses de Susqueda i el Pasteral, que fa que l'aigua es conservi a una temperatura més baixa. L'aigua del Ter, per tant, té la temperatura ideal per a la reproducció i proliferació de les truites de riu, tot i que la Generalitat també fa repoblacions de truita.

“Tenint en compte que aquesta proliferació de pescadors comporta uns ingressos per al Departament de Ramaderia Agricultura i Pesca, fóra bo que entre tots, intentéssim millorar aquest hàbitat tant singular. Per aquesta raó seria interessant portar a terme un antic projecte de la societat de pescadors, que preveia condicionar i millorar les ribes del Ter”, explica l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet. A més, l'Ajuntament aposta per editar en diferents idiomes un tríptic promocional en què, a més de la pesca, es relacionin tots els atractius de la zona. Aquesta promoció, però, només es farà si s'obtenen ajuts de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona