Administracions

Vilablareix apuja un 40% la inversió del 2015 i promou nous estalvis energètics

El ple ha aprovat el nou pressupost amb el vot en contra de CiU i l'abstenció d'Independents pel Poble

Es redueix un 70% el consum dels llums de Nadal

El ple de Vilablareix va aprovar la setmana passada el pressupost del 2015, que preveu un increment del 40% en les inversions, amb 210.000 euros.

Més d'una quarta part de la inversió serà per a la millora de diversos equipaments municipals, com ara la piscina i el pavelló municipal. S'hi dedicaran 67.000 euros. Per a millora dels carrers s'ha previst una inversió de 50.000 euros, i 20.000 euros més per emprendre accions d'eficiència i estalvi energètic. En equipament informàtic, maquinària i programes, s'invertiran 37.000 euros, i 35.000 euros aniran destinats a l'adquisició d'un camió i altre material per a la brigada municipal. Pel que fa a l'endeutament, l'any 2014 es tancarà al 66%. L'alcalde, David Mascort (ERC), recorda que fa quatre anys era del 104%, i avança que el 2015 es tancarà amb un endeutament del 60%.

El pressupost creix un 8% respecte al 2014, ja que arriba als 2,89 milions d'euros. Es va aprovar amb els vots de l'equip de govern d'ERC, l'abstenció d'Independents pel Poble (IpP) i el vot en contra de CiU.

D'altra banda, el govern municipal ha impulsat la substitució de les bombetes dels llums de Nadal per llums LED. La mesura permetrà, segons la previsió, reduir en un 70% el consum energètic. L'estalvi ha animat l'Ajuntament a encendre els llums un parell de setmanes abans del que era habitual. La mesura s'incloïa dins els plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES).

Dins les inversions executades aquest any, s'han acabat les obres per reformar les dependències de la casa de la vila. Amb una inversió de 116.160 euros –subvencionada en 75.000 euros per la Generalitat i en 22.500 euros per la Diputació de Girona– s'ha buscat millorar l'accessibilitat a l'ajuntament. En concret, s'han situat alguns serveis a la planta baixa. A peu de carrer hi ha, doncs, els serveis d'atenció ciutadana, el registre civil, el padró, els serveis tècnics i el servei d'informació de la recollida porta a porta. A la primera planta hi ha els espais d'alcaldia, regidories, secretaria, serveis econòmics, jutjat de pau, serveis socials, la sala de comissions i la sala de plens.

LES XIFRES

210.000
euros
pujarà la inversió el 2015, segons es preveu en el pressupost. El pressupost puja 2,89 milions d'euros.
66
per cent
serà l'endeutament amb què es tancarà el 2014. L'objectiu pel 2015 és rebaixar-lo al 60%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia