Administracions

Més Algemesí insta l'Ajuntament a desobeir el Ministeri d'Hisenda

L'Administració estatal adeuta 1,6 milions d'euros però reclama el retorn de 300.000 per errada en ingrés del 2013

La setmana passada el Ministeri d'Hisenda va fer públic que els ajuntament havien de retornar part dels diners que en 2013 els ingressà en concepte de Participació en els Tributs de l'Estat donat que en el seu moment va fer mal les estimacions i finalment ha recaptat menys del que esperava.

Ja és el tercer any que passa des de que en 2004 canvia el sistema de càlcul. En 2014 aquest ajuntament d ela comarca d ela Ribera va retornar uns 280.000 pels diners ingressats de més en 2008 i 2009.

Ara, a partir de 2016 caldrà retornar 307.160'52€ de 2013. El ministeri “confon” als ajuntaments, els quals acaben gastant uns diners que considera ingressos assentats, però que uns anys després es demostra que no ho són, diners que ha de retornar en 5 o 10 anys.

Per a Més Algemesí, “és totalment injust que se'ns obligue a tornar-los, donat que l'error és d'ells i l'infrafinançament a que se'ns somet”.

Segons els comptes d'aquesta municipalitat, l'Adminisytració Central té un deute pendent amb l'Ajuntament d'1,6 milions d'euros xifrat en infrafinançament i és per aquest raó que des d'aquest grup polític ha presentat una moció per tal que l'ajuntament d'Algemesí es rebele contra aquesta injustícia i demane al Ministeri, donat que l'economia diuen que remunta, “que se'ns eximisca del retorn d'eixa quantitat i, sobretot, que augment la participació dels ajuntaments en els tributs de l'Estat i que canvie el sistema dolent de càlcul actual i que perjudica als ajuntaments amb menys població”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia