Administracions

Cassà de la Selva sancionarà els amos incívics de gossos

Les multes poden arribar als 400 euros, però abans d'aplicar la nova ordenança l'Ajuntament durà a terme una campanya de conscienciació

L'Ajuntament de Cassà de la Selva posarà en servei a mitjans d'octubre tres espais on es podran deixar anar lliurement els gossos, sota el control dels propietaris. A més, i amb l'aplicació d'una ordenança reguladora de tinença d'animals es podrà multar fins a 400 euros els propietaris incívics de gossos, tot i que no s'aplicarà fins haver fet una campanya.

Aquest és, segons l'alcalde de Cassà, Martí Vallès, un projecte molt reclamat per tots els ciutadans que tenen animals, que podran començar a fer ús d'aquestes zones a mitjans d'octubre, moment en què s'obriran. Les àrees per a gossos estaran subjectes a la mateixa normativa vigent pel que fa a la recollida d'excrements d'animals i el descans dels veïns, la qual “caldrà seguir escrupolosament”. Amb l'objectiu que puguin gaudir d'aquestes zones el màxim nombre de propietaris de gossos possible, els espais es localitzen en tres punts separats de Cassà de la Selva. Concretament al carrer Castell, al carrer Ventallol i al passeig Ferrocarril, davant de la zona de Sant Anton.

LA XIFRA

400
euros
és el que preveu de sanció màxima l'ordenança de tinença d'animals de Cassà de la Selva.

Uns espais preparats

La instal·lació dels espais preparats serà, de fet, el tret de sortida de la campanya de sensibilització ciutadana per reduir els excrements d'animals a la via pública, la qual es desplegarà de manera més intensa al mes de novembre. Les zones per a gossos estan delimitades per un filat metàl·lic d'1,20 metres d'alt i també s'hi col·locarà un banc i una paperera. A l'hivern s'hi plantarà algun arbre per aconseguir un espai agradable amb vista a la temporada estival.

L'alcalde de Cassà, Martí Vallès, considera: “S'instal·len uns espais molt reivindicats pels propietaris de gossos, però nosaltres els volem demanar que ens ajudin a reduir els excrements d'animals a la via pública.” En tot cas, i segons Vallès, no se sancionarà fins després de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia