Administracions

L'Ajuntament de Tortellà ha de pagar 165.000 euros per la mort d'un empleat

La família i l'equip de govern pacten que es pugui fraccionar el pagament, que representa el 30% del pressupost anual municipal

L'Ajuntament de Tortellà ha d'indemnitzar amb 165.000 euros la família d'un empleat municipal que va morir mentre treballava, en compliment d'una sentència judicial que ja és ferma. Com que la pòlissa d'assegurança que tenia contractada l'Ajuntament en el moment de la mort del treballador no cobria la quantitat reclamada, la indemnització haurà de sortir de les arques municipals. Aquesta xifra representa aproximadament el 30% del pressupost d'aquest any del consistori, però, gràcies a un acord amb els familiars, es podrà pagar en tres terminis en els pròxims dos anys i no suposarà un greu problema financer per al municipi, segons l'equip de govern. El primer lliurament, que s'ha de fer el mes vinent, es cobrirà amb uns diners que el Departament de Governació devia a l'Ajuntament. “És un tema que hem heretat de l'anterior consistori. És cert que són molts diners per a nosaltres, però això no impedirà que fem les despeses i les inversions previstes”, assegura l'alcalde, Rafel Domínguez (CP), que remarca que l'anterior equip de govern va deixar molt bé les finances municipals, amb un nivell d'endeutament de només el 6%.

El cas es remunta al 2010. L'agutzil Esteve Vila va tenir un atac de cor que li va causar la mort. Inicialment, la família va reclamar una indemnització al consistori per responsabilitat civil, basant-se en l'argument que l'atac de cor va ser conseqüència de l'estrès produït per la pressió sota la qual treballava. Més endavant la reclamació es va presentar com a accident laboral. Un jutjat de Girona va donar la raó a la família i va condemnar l'Ajuntament. El consistori va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) i, com que li va ser desestimat, en va presentar un altre al Tribunal Suprem (TS), que tampoc l'ha admès.

Una segona demanda

Al marge d'aquest procediment, en queda un altre, corresponent a la demanda presentada per la família contra el consistori per recàrrec de prestacions.

L'alcalde ha explicat aquesta setmana la situació als tortellanencs en una reunió a la qual també van assistir membres de la família i l'alcalde que hi havia en el moment de la mort de Vila. Domínguez va agrair als parents el fet que haguessin permès el fraccionament del pagament i els va demanar públicament que retiressin la demanda per recàrrec de prestacions a fi de “tancar el tema d'una vegada per totes”. Els familiars es van avenir a parlar-ne.

LA FRASE

Són molts diners, però això no impedirà que fem les despeses i inversions previstes
Rafel Domínguez
ALCALDE DE TORTELLÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona