Medi ambient

medi ambient

treball

Crearan 40 llocs d'inserció en projectes ambientals

La Diputació de Lleida i La Caixa impulsaran tretze actuacions de manteniment d'àrees naturals de Ponent i del Pirineu

Les actuacions donaran feina a 40 persones en risc d'exclusió social

La Diputació de Lleida i La Caixa van signar ahir un conveni de col·laboració que inclou la realització de tretze projectes de manteniment d'àrees naturals a les terres de Lleida i del Pirineu. Els projectes tenen dos objectius: la restauració i conservació paisatgística de zones malmeses o en risc, per una banda, i la inserció laboral de persones de la demarcació de Lleida que estan en risc d'exclusió social.

Així, en els tretze projectes hi participaran 40 persones a través d'un programa d'inserció laboral i social.

Els projectes estan repartits en diverses comarques. Segons va detallar ahir la Diputació de Lleida a través d'un comunicat, els projectes són la restauració paisatgística de la pineda d'Alfés, el condicionament d'un camí natural a la via del Tossal Gros d'Alpicat, la recuperació d'àrees naturals de la Val d'Aran, actuacions de millores, manteniments i conservació del riu Noguera Pallaresa, l'adequació i millora de l'entorn del centre d'informació de Cal Sinén, a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, l'arranjament i recuperació de camins a la zona del parc del Riu a Corbins, l'eliminació de vegetació al·lòctona i substitució per vegetació autòctona en l'aiguabarreig Segre-Cinca a la Granja d'Escarp, l'arranjament de l'aiguabarreig Farfanya-Segre al terme municipal de Menàrguens, la recuperació i interpretació del patrimoni natural a Puigverd de Lleida, les obres de millora al camí rural del Barranc de Sant Antoni, a Rialp, el condicionament i millora paisatgística de la ribera de Solsona, i la creació i implantació d'un itinerari paisatgístic interpretatiu de l'espai d'interès natural de Vinaixa. Els municipis afectats han participat en la definició de cadascun dels projectes.

En la signatura del conveni hi van participar el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i
el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. Reñé va agrair la col·laboració de l'Obra Social La Caixa i
va destacar el fet que els projectes que formen part d'aquest conveni estan molt repartits arreu
del territori, i que tenen
la col·laboració i la complicitat dels ajuntaments afectats.

Per tirar endavant aquest projecte, l'entitat financera farà una inversió de 450.000 euros, segons va anunciar ahir el seu responsable a Ponent.

Espais de qualitat

Amb aquest conveni es compleixen deu anys de la col·laboració entre la Diputació de Lleida i l'obra social de l'entitat financera per tal de tirar endavant projectes d'àmbit ambiental a la demarcació de Lleida. En el conveni d'aquest any s'ha volgut situar com a primera prioritat la qualitat de vida de les persones i la salut humana, com a conseqüència directa de la correcta conservació dels espais naturals de la demarcació, segons han explicat els seus impulsors, així com la creació de llocs de treball que serveixin com a primera inserció en el món labora de persones que estan en situacions de risc social.

LA XIFRA

450.000
euros
invertirà l'obra social de CaixaBank en la millora ambiental de tretze espais d'interès natural.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona