Medi ambient

Medi ambient

Impulsen un judici simbòlic contra el projecte Castor

Diverses agrupacions amb el nom de Volt 3, amb organitzacions com la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i Afectats per la Plataforma Castor (Aplaca) han impulsat un judici popular contra el projecte Castor. El judici, previst pel juny del 2017 a Barcelona, és “simbòlic” però té la intenció de continuar fent pressió a les administracions perquè es corregeixin les conseqüències actuals del projecte. La primera citació va tenir lloc ahir de manera representativa al complex a Vinaròs (Baix Maestrat), dirigida a Florentino Pérez, president d'ACS, accionista majoritari del gestor del projecte Castor, Escal UGS.

També assenyalen el govern de l'Estat i el Banc Europeu d'Inversions. La portaveu de Volt 3, Blanca Bayas, va puntualitzar que el miler de terratrèmols que es van produir a la costa de l'Ebre no es poden esborrar però el que sí que es pot exigir és “el desmantellament de la plataforma”. També reclamen que els ciutadans no hagin de pagar “els fracassos” mitjançant un peatge a la factura del gas.

D'altra banda, el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vinaròs ha desestimat el recurs presentat per l'empresa concessionària del projecte Castor que rebutjava que Aplaca es personés en el cas. El jutge instructor del cas permet així que Aplaca continuï com a acusació particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona