Medi ambient

Posen a licitació l'ampliació de la depuradora de Maçanet

El pressupost és de 120.395 euros, i s'hi poden presentar projectes fins al dia 22

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per a l'ampliació de la depuradora d'aigües residuals de Maçanet de la Selva. Les empreses interessades disposen fins al 22 de març per presentar ofertes.

El pressupost de licitació és de 120.395 euros i, un cop adjudicada la redacció del projecte, es disposarà d'un termini de sis mesos per al seu redactat.

L'actual depuradora, que dona servei a Maçanet de la Selva, va ser construïda l'any 1979, es va ampliar el 1995 i disposa d'una línia de tractament amb capacitat per tractar 1.000 m³/dia. La planta funciona al 100% de la seva capacitat i, per adaptar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, es preveu que aquesta passi a duplicar la seva capacitat. Amb la qual cosa passaria dels 1.000 m³/dia actuals als 2.300 m³/dia.

La planta, que saneja les aigües residuals del nucli urbà i també les de la zona industrial, preveu així mateix dimensionar un tanc d'homogeneïtzació que permetrà minimitzar i controlar l'impacte de possibles abocaments industrials que es puguin fer de manera puntual. Catalunya disposa en l'actualitat de 510 depuradores en estat operatiu, que garanteixen el sanejament de més del 97% de la població.

El 2015, la depuradora va quedar incorporada al pla de sanejament de Catalunya, en virtut d'un conveni signat entre l'ACA i el Consell Comarcal de la Selva, que passava a ser l'administració actuant, mentre que l'ACA assumia els costos d'explotació de les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia