Medi ambient

afectacions pel temporal

Pluges de més de 90 litres per metre quadrat a la regió

Al Pont de Vilomara no plovia tant en un sol dia des l'any 2000

La línia de Renfe R4 recupera la normalitat

L'episodi de pluges del cap de setmana va deixar a la regió registres de més de 90 litres per metre quadrat a Montserrat (108,5l/m²), el Pont de Vilomara (93) i Navès (92), i xifres superiors als 80 litres a Viladrau, Sant Salvador de Guardiola, Tona, Solsona, Artés, Castellnou del Bages i Hostalets de Balenyà. El Pont de Vilomara va registrar 65,3 litres només divendres. Feia 17 anys que no plovia tant. En concret, des del 10 de març de 2000, quan van caure 70,2 litres per metre quadrat.

L'aigua que va caure en poques hores va provocar algunes incidències, com ara arbres caiguts i problemes a la xarxa ferroviària. Precisament, ahir es va restablir la normalitat a la línia R4 de rodalies de Renfe. La circulació de trens va quedar restablerta per les dues vies entre Terrassa i Castellbell i el Vilar al voltant de tres quarts de deu del matí després que els bombers ho autoritzessin. L'esvoranc obert per la pluja prop de la via a Viladecavalls havia obligat a restringir el pas dels combois i, pel que fa als trens amb origen o destinació Manresa, només en circulava un per hora. A més, ERC va reunir una trentena de regidors i alcaldes de Lleida per exigir solucions als talls de llum que van afectar una vintena de municipis, alguns del Solsonès.

Les pluges han tingut efectes positius en les reserves d'aigua. Els embassaments del Ter-Llobregat superen el 85% de la capacitat, quan fa un any estaven al 68%. Sant Ponç i la Baells estan gairebé al 100%. La Llosa del Cavall està al 80% i el sistema Sau-Susqueda, al 75%.

El temporal no només va portar aigua. També va dur neu a cotes baixes i vent a cotes altes. Pel que fa a la nevada, va deixar 45 centímetres de neu al Port del Comte, 15 a Pujalt, 12 a Solsona, 11 a Calaf o 10 a Moià. I pel que fa al vent, va bufar amb ratxes molt fortes, especialment a les cotes altes del Pirineu. El valor més elevat va ser de 136,1 km/h del Port del Comte (2.316 m).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona