Els alcaldes afectats per la MAT estan indignats amb la Generalitat i el govern els demana «sensatesa»

Demanen al conseller Castells que compleixi la paraula d'estudiar el soterrament

Francesc Xavier Quer, president de l'AMMAT, va expressar ahir en nom dels alcaldes el malestar per la proposta de canvis que la Generalitat ha enviat a l'Estat, i que inclou el compactament amb línies existents i el desplaçament del traçat en els trams més propers a nuclis i masies. Quer va lamentar que no s'hagi inclòs el soterrament com a possibilitat, i va desmentir que els canvis hagin estat consensuats amb els ajuntaments: «La Generalitat ha de preveure en l'informe el soterrament, perquè és el que volem anar a defensar a Madrid.» Els alcaldes presents ahir en la reunió de l'AMMAT també van criticar que no s'hagi complert el compromís del Parlament d'estudiar el soterrament, després que un informe del CILMA defensés que era viable tècnicament i econòmicament, i van afirmar sentir-se «traïts» i «desconfiats».

D'altra banda, el conseller d'Economia, Antoni Castells, va insistir ahir en un acte a Riudellots que els canvis introduïts pel seu departament són «de molta transcendència» i que el soterrament de la línia entre Bescanó i Santa Llogaia i del ramal de Riudarenes no és factible. A més, va demanar suport als alcaldes tot i reconèixer els prejudicis que ocasiona una infraestructura així.


LES FRASES

F.XAVIER QUER
PRESIDENT DE L'AMMAT
«Els alcaldes no sabem què hi pintem, som carn de canó entre la gent i l'administració per un projecte que no hem demanat»
ANTONI CASTELLS
conseller d'economia
«Comprenc que els alcaldes sempre volen el màxim, però l'òptim no sempre és factible i el que s'ha posat sobre la taula és molt satisfactori»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona