Medi ambient

municipal

recollida selectiva

Acord a Pineda per a una recollida de fraccions eficient

El Consell Comarcal dobla el buidatge de contenidors setmanal

L’Ajuntament no està gens content del servei

Enèsima topada entre l’Ajuntament de Pineda i el Consell Comarcal del Maresme, que té cedida la gestió de la recollida de les fraccions de la brossa, que ha acabat, de moment, en un principi d’entesa. Durat aquest mes s’està doblant el buidatge dels contenidors de paper i cartró, vidre i envasos per donar resposta a l’increment del seu ús durant la temporada turística. Es passarà doncs d’un buidatge setmanal a dos amb l’objectiu de comprovar posteriorment si l’increment ha resolt les mancances detectades i denunciades reiteradament pel govern municipal del PSC i el PDeCAT. La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), confirma que l’Ajuntament “no està gens content” amb el servei que ha ofert fins ara l’empresa i confia que amb els canvis “es noti significativament la millora”.

L’increment en la despesa del servei l’assumirà directament el Consell Comarcal del Maresme i està previst que les dues administracions facin un balanç els primers dies de setembre de la mesura i determinin si ha estat o no suficient.

Fonts del Consell Comarcal recorden que des del mes d’octubre funciona la nova empresa d’economia mixta de recollida de residus i neteja Resmar, hereva de Simmar, que en aquests darrers mesos encara ha estat lligada als convenis signats amb diferents ajuntaments.

LA FRASE

El govern de Pineda no està gens content fins ara amb el servei de recollida del Consell Comarcal
Sílvia Biosca (PSC)
regidora de comunicació de l’ajuntament de Pineda de mar

Les dades de reciclatge empitjoren al municipi

La separació correcta de les diferents fraccions de la brossa encara és una assignatura pendent entre la majoria dels pinedencs. Les dades dels darrers dos anys facilitades per l’Agència de Residus evidencien una lleugera davallada en el nombre de tones de dues de les tres fraccions de les quals s’ha cedit la gestió al Consell Comarcal del Maresme. Així, en el cas del paper i cartró, el 2015 els pinedencs van reciclar 287,20 tones i el 2016, 285,72 tones. Pel que fa al vidre, es va passar de 481,13 tones fa dos anys a les 449,58 tones el 2016. Els números només són positius en el cas dels envasos, on es va passar de les 229,87 tones el 2015 a 239,60 tones el 2016. Sumant la resta de fraccions, Pineda recicla tan sols un 30,20% de la brossa que genera i el 69,80% restant ha de ser tractat com a resta. El Maresme supera el municipi en 13 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona