La fred arriba a totes les comarques gironines, però s'esperava més intensa

La xarxa viària està bé i només cal anar amb precaució per les plaques de gel en alguns punts

Les temperatures van baixar com s'havia anunciat, però els valors que es van registrar no van ser, ni de bon tros, els de l'onada de fred siberià del mes de desembre passat. Les mínimes més destacables van ser les de les poblacions del Ripollès i de la Cerdanya, que es van situar a l'entorn dels entre 10 i 7 graus negatius i les del Prepirineu, que van ser entre 5 i 2 graus negatius. Al litoral, es van situar al voltant dels zero graus i a les planes interiors, del mig grau negatiu. Feia fred, però, va ser el temps que es pot considerar l'habitual per a l'època, sobretot a les comarques de Pirineu i de la Prepirineu gironí. Les màximes van oscil·lar entre el grau positiu del Ripollès i la Cerdanya, i els vuit del litoral.

Quant al vent, la direcció general de Protecció Civil va desactivar al migdia l'alerta del Procicat per risc de vent per a l'Alt Empordà i per al Pirineu. A primera hora del matí, es van registrar cops de 90 quilòmetres per hora a Portbou i, de molta menys intensitat, a Ulldeter (50 quilòmetres per hora), Roses (45 quilòmetres per hora), Malniu (45 quilòmetres per hora) i Castell d'Aro, Cassà de la Selva i Anglès amb valors de prop de 20 quilòmetres per hora.

A última hora d'ahir, Protecció Civil mantenia activada la fase d'alerta del Neucat, però bàsicament a les zones de Tarragona, Lleida i Barcelona on més va nevar. La xarxa de carreteres gironina estava a ple rendiment un cop netejada la carrera entre la Vajol i Agullana. Trànsit, però, recomanava extremar la prudència a tota la xarxa del país pel risc de les plaques de gel i per la fred.

La previsió per avui a la demarcació de Girona és de sol i núvols prims en algunes zones, però en cap cas no es preveuen nevades. Les temperatures pujaran una mica.

LES MÉS MÍNIMES

Queralbs
-11,3
Ulldeter (2.367)
-11,3
Das
-10,8
Molló
-8,2
Olot
-4,2
Anglès
-2,5
Banyoles
-1,5
Portbou
-0,8
Girona
-0,6

Les comarques tarragonines tornen poc a poc a la normalitat

I.M. / A.P

Aquest cap de setmana, la neu va deixar, sens dubte, imatges bucòliques en molts indrets de la demarcació de Tarragona tot i que, en alguns casos, les estampes hivernals no van ser del tot agradables i van comportar nombroses dificultats a les persones que ho van patir de més a prop. Alguns municipis van estar entre dos i tres dies aïllats, i la situació encara no està del tot normalitzada. A més, la fred i les baixes temperatures previstes per avui i els pròxims dies poden complicar aquesta situació. En molts municipis, la neu va donar pas al gel, que fins i tot pot ser més perillós. De totes maneres, s'espera que demà s'acabi tot l'enrenou i que tots els escolars, després d'haver gaudit del costat postiu de la neu, puguin reprendre les classes. Una vegada el temporal de neu va remetre i es va aturar el vent, la principal preocupació als municipis afectats per la nevada eren les plaques de gel que es van formar als carrers, a causa de les baixes temperatures. Els més agreujats van ser els pobles que ahir encara mantenien les vies tallades. No esperen que la normalitat es restableixi avui al cent per cent, però tot depèn de la situació meteorològica. En municipis com Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, la situació encara era bastant complicada, tot i que per les carreteres d'accés s'hi podia circular amb cadenes. En altres indrets, com a Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, la situació ja era gairebé de normalitat. Al migdia encara hi havia setze trams viaris afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona