Medi ambient

Deu dies per reparar el talús malmès a la Conca, a s’Agaró

El govern local defensa el túnel per a l’ascensor a la part privada de la finca, però insta la promotora a restaurar abans del dia 19 la part pública inferior

ICV es malfia que l’obra avanci i els responsables demanen pròrroga

El projecte d’ascensor directe des d’una parcel·la privada de s’Agaró fins a la platja de la Conca continua endavant, per bé que l’accés fins al domini públic a peu de sorra no està garantit i el govern de Castell-Platja d’Aro assenyala el termini del 19 d’abril per restaurar el talús públic malmès inicialment, fa més d’un any. Amb tot, els promotors de l’obra, la societat Galileu 136 SL, participada per la família de l’exfutbolista del FC Barcelona Xavi Hernàndez, compten afegir-hi de marge un termini addicional de 6 mesos, que es pot sol·licitar com a pròrroga, segons explicava ahir l’arquitecte. Però el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, diu que encara no s’ha concedit.

L’obra, paralitzada a inicis de 2017 arran de diverses denúncies que el punt d’atac per perforar el túnel es practicava en un espai municipal arran de terra, han prosseguit amb la instal·lació dins del domini de la seva parcel·la. L’obertura del nivell inferior de l’ascensor ha quedat materialitzada en un gran forat, formigonat en forma de túnel i amb permís del consistori, però a uns set metres d’altura sobre el nivell de l’esplanada d’aparcament. Els promotors assenyalen que hi ha opcions viables per arribar a terra, que podrien passar per un acord amb algun privat de la finca annexa, però la intenció ara mateix és concloure la perforació del túnel i recuperar posteriorment les roques de l’espai públic, una actuació en què també asseguren que es revegetarà el talús.

Respecte a l’acabat del túnel, dins de la finca però visible a distància, l’arquitecte assegurava ahir que la solució plantejada inicialment, “arran d’aparcament, s’hauria integrat millor”, i recordava que “inicialment no hi havia hagut cap objecció”.

LA DATA

19.04.18
expira
el termini municipal per refer el talús públic de la Conca, tot i que la promotora compta amb la pròrroga.

ICV, en contra de la venda de la part pública

El portaveu d’ICV al consistori, Pedro Torres, ha tornat a carregar contra l’obertura del túnel i recorda que, en paral·lel al Grup de Natura Sterna, van aconseguir que el consistori aturés els plans inicials d’obrir l’accés arran de platja. Malgrat tot, Torres lamentava ahir que veu “difícil, sinó impossible” la restitució del talús inferior al seu estat original. I alertava que, com que els plans de l’elevador i la seva notable despesa van endavant, tot plegat no acabi amb la venda de la part pública inferior del talús als privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia