La promotora del projecte Castor ja té un moll al port de Vinaròs, que farà servir de base d'operacions

Escal UGS preveu començar al març les obres del magatzem submarí de gas

Durant els pròxims dies Escal UGS traslladarà al port de Vinaròs el material necessari per fer la prospecció marina i per instal·lar la plataforma del projecte Castor. L'empresa disposa d'una superfície de 10.000 metres quadrats, amb 100 metres de moll de càrrega i un calat de 7 metres, que podrà fer servir de manera exclusiva durant dos anys i mig. «S'emmagatzemaran els materials i equips necessaris per a la perforació i serà la base d'operacions per abastir d'aigua i de la resta d'elements necessaris en l'execució de les obres marines», han explicat fonts d'Escal UGS, que també obrirà una oficina al port de manera temporal.

Tot i que l'empresa encara no disposa de tots els permisos per començar les obres, la Generalitat Valenciana li ha comunicat que li concedirà l'autorització ambiental integrada a la planta terrestre, que quedarà a només cinc quilòmetres dels municipis d'Alcanar i Ulldecona. La previsió d'Escal UGS és poder començar les obres al març amb l'objectiu de tenir-les acabades el maig del 2012, en què el magatzem de gas submarí entraria en funcionament. El projecte Castor tindrà capacitat per emmagatzemar 1,9 bilions de metres cúbics de gas i suposarà una inversió de gairebé 1.300 milions d'euros. Pel que fa a la plataforma marina, tindrà 13 pous, 8 dels quals s'usaran de manera reversible per injectar i extreure gas de l'antic pou petrolier. Aquesta plataforma es connectarà amb un gasoducte de 30 quilòmetres, 22 dels quals submarins, amb la planta terrestre, que alhora es connectarà a la xarxa de gas.

Assemblea a Alcanar

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat demà a la nit una assemblea informativa a l'edifici dels serveis agraris d'Alcanar. L'entitat opositora al magatzem de gas submarí explicarà als veïns una altra part del projecte que els afecta. Es tracta del gasoducte que connectarà la planta d'operacions terrestre del Castor amb el sistema gasista (la canonada que va de Tivissa a Paterna). El projecte està en fase d'exposició pública i afecta més d'una cinquantena de propietaris, majoritàriament del terme d'Ulldecona. Tant la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia com els ajuntaments d'Alcanar i Ulldecona denuncien que no s'ha fet un estudi d'impacte ambiental de la construcció d'aquest gasoducte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona