Medi ambient

El Maresme ha duplicat des de principi d’any els registres de pluja de tot el 2017

Els municipis del centre i sud de la comarca van batre rècords durant el passat mes d’octubre i els del nord ho estan fent aquest novembre

Quan encara falta més d’un mes perquè finalitzi el 2018, la comarca del Maresme ja acumula un 206% més de pluja que durant tot l’any passat. Segons els registres de les set estacions que formen part de la xarxa meteorològica del Consell Comarcal, els mesos d’octubre i novembre han fet incrementar la mitjana dels darrers anys i, en algunes poblacions, s’estan batent rècords mensuals.

El mes d’octubre va ser més plujós als municipis del centre i sud de la comarca. Aquí, per exemple, Mataró va rebre el 29% de la pluja anual i Premià de Mar el 25%. Per contra, el novembre ha estat el mes més plujós al nord del Maresme on municipis com Tordera ha acumulat en menys de 20 dies el 35% dels 1.011 litres compatibilitzats aquest 2018.

El seguiment de les dades recollides per les estacions meteorològiques de Tordera, Palafolls, Dosrius, Mataró, Premià de Dalt, Tiana i El Masnou, indiquen que aquest 2018, a banda de duplicar els registres de tot l’any passat, ja ha superat en un 38% la pluviometria mitjana registrada els darrers anys.

Aquests registres extraordinaris, a més, donen la raó als experts que han vaticinat, com a efecte del canvi climàtic, episodis de pluges torrencials provocats per l’augment de la temperatura del mar. Pluges com la d’aquest cap de setmana que desborden la capacitat de recollida i evacuació de les aigües pluvials i que segons els pronòstics aniran a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona