Medi ambient

Contenidors controlats, a Sant Miquel de Campmajor

L’Ajuntament opta per aquest sistema com a alternativa a la recollida selectiva actual, amb l’objectiu de millorar-ne les quantitats

No descarta el porta a porta en determinats llocs

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor instal·larà sistemes d’accés controlat a les tres àrees de contenidors d’escombraries que té al municipi i està estudiant la possibilitat d’aplicar el sistema de recollida porta a porta en alguns nuclis. L’objectiu de la iniciativa és aconseguir un increment del percentatge de recollida selectiva, que ara se situa en poc més del 30%. “És el primer pas perquè, a la llarga, sapiguem la quantitat d’escombraries que produïm a cada llar i es pagui de manera proporcional”, explica l’alcalde, Oriol Serrà.

El canvi als contenidors controlats es farà a curt termini, tot i que no hi ha un calendari prefixat perquè la inversió es vol cobrir amb recursos del pla d’obres i serveis (PUOSC) de la Generalitat, però no se sap en quina anualitat.

La idea –diu Serrà– és que els veïns de cada zona adscrita tinguin un codi personal per obrir la tanca. Ja s’aplica un mètode de control en el recinte destinat als voluminosos que hi ha a la zona de contenidors de prop de l’ajuntament, tot i que el mètode és més simple: la tanca no s’obre amb un codi sinó amb una clau que els usuaris han d’anar a buscar a la casa de la vila. Paral·lelament, hi han posat llums i una càmera de vigilància per tal de detectar si es deixa material a fora. L’alcalde aclareix que no és una mesura pensada per als veïns sinó, sobretot, per a la gent d’altres llocs que, en ser Sant Miquel un lloc de pas, aprofiten per deixar-hi trastos. A la tanca s’adverteix que deixar materials fora del recinte es pot sancionar amb 750 euros. Serrà aclareix que la càmera és bàsicament una eina dissuasiva.

Sant Miquel és el tercer municipi del Pla de l’Estany que ja té decidit el sistema alternatiu de recollida selectiva, després que l’any passat van començar a aplicar el porta a porta a Porqueres i Camós –en aquest cas, en una part del municipi–. Les pròximes setmanes Fontcoberta prendrà una decisió sobre el tema amb un procés participatiu.

LA XIFRA

30
és el percentatge
aproximat de selectiva que es recull actualment al municipi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona