Medi ambient

Hinojosa posa en marxa mesures per reduir les olors

Representants de l’Ajuntament de Sarrià i de la Generalitat visiten les instal·lacions de la fàbrica per veure els avenços

Les actuacions que s’estan duent a terme a la fàbrica paperera Hinojosa de Sarrià de Ter van ser detallades en una visita que es va fer a les instal·lacions, el 27 de setembre. A més de representants de l’empresa, en el recorregut per la planta hi van ser presents diversos membres de l’Ajuntament (entre els quals, l’alcalde, Narcís Fajula) i personal de tres direccions generals de la Generalitat: la de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, la d’Indústria i la de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball. L’explicació sobre el grau d’efectivitat dels nous processos que s’han posat en funcionament, i l’enumeració de les obres encara pendents, van anar a càrrec d’un tècnic de la companyia Strengths, una enginyeria contractada per Hinojosa.

El consistori ha informat que, entre les mesures que ja s’estan aplicant, hi ha la implantació d’un sistema químic a l’àrea on hi ha la depuradora, mitjançant el qual s’intenten neutralitzar les olors en els focus de sortida. L’Ajuntament indica que “es tracta d’una sèrie d’aspersors que ruixen una mena d’ambientadors als espais pròxims a la depuradora”. A la mateixa zona es va observar la instal·lació d’un Scrubber: un dispositiu que actualment funciona al 40% i que, segons el tècnic de Strengths, quan estigui al 100% les emissions en aquesta part es reduiran entre un 90% i un 95%.

En la visita també es va passar per la sala de producció. Aquí, la contaminació odorífera s’està tractant amb unes xemeneies metàl·liques de força altura. De moment se n’han col·locat tres i el propòsit és posar-ne tres més. Fonts municipals subratllen que “aquesta solució el que fa és expulsar les olors fora del terme de Sarrià”. El hàndicap, però, “és que ara les pudors arriben més lluny i a zones del poble on abans no se sentien”.

El consistori posa de manifest que a la majoria dels assistents a la visita els va sorprendre que el tècnic assegurés que gràcies a aquestes accions s’havia produït una millora evident pel que fa a la disminució de les pudors, quan, en canvi, els veïns i veïnes de Sarrià consideren que s’ha viscut el pitjor estiu des de l’obertura de la fàbrica, l’any 2016.

Distanciament amb la plataforma

El govern de Sarrià (ERC) ha anunciat que es desvincula de la plataforma Prou, la qual aglutina veïns i veïnes del municipi que lluiten per posar fi a les molèsties per sorolls i pudors derivades de l’activitat d’Hinojosa. ERC posa en relleu que, en les últimes setmanes, l’entitat “s’ha dedicat a criticar l’acció de l’equip de govern per solucionar la problemàtica amb la paperera”. Grups de l’oposició, com ara el PAS, el PSC i Ciutadans, han mostrat el seu desacord amb el fet que el govern local trenqui relacions amb la plataforma i valoren positivament la feina que fa l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona