Medi ambient

El reciclatge d’envasos al Pla de l’Estany beneficia dues entitats socials

Els participants a la prova pilot Reciclos destinen les compensacions virtuals que han rebut a projectes de les fundacions Estany i Mas Casadevall

Les fundacions Mas Casadevall (de persones amb trastorns de l’espectre autista), de Serinyà, i Estany (de gent amb discapacitats intel·lectuals), de Banyoles, han estat els primers destinataris dels reciclos, la moneda virtual que compensa els participants al programa pilot de reciclatge d’envasos lleugers que s’està fent al Pla de l’Estany. Els col·laboradors de la prova pilot (cap a 1.300 persones) podien dedicar les recompenses, entre altres destinacions, a projectes socials de les dues fundacions.

Els projectes

Tot i que és una moneda intangible, els reciclos es bescanvien per euros. En aquest cas, no s’han donat a conèixer els imports, però sí que s’han explicat els projectes que se’n beneficiaran. El Mas Casadevall ho farà servir per instal·lar llums leds a la residència dels seus usuaris, mentre que la Fundació Estany ho dedicarà a reforçar el suport de personal especialitzat en algunes activitats d’oci dels usuaris.

L’experiment

El programa pilot, que fa servir una aplicació de plataforma de comunicació interna, consisteix a dipositar els envasos lleugers en unes bosses personalitzades i dur-les als contenidors corresponents. Un sistema de control permet d’identificar les deixalles de cada participant, que va acumulant reciclos a mesura que ho va fent bé. Quan en té d’acumulats, fa saber el projecte que vol afavorir amb els diners acumulats. La iniciativa de la prova pilot ha estat d’Ecoembes i la Generalitat, amb la participació del Consell Comarcal. És previst que l’experiència s’ampliï a curt i mitjà termini a altres ciutats i comarques del país.

Els reciclos s’han lliurat recentment a les dues institucions. El conseller comarcal de Medi Ambient, Jordi Burch, va agrair la iniciativa perquè –va dir– permet de millorar la recollida d’envasos i també perquè mitjançant les donacions es pot beneficiar el territori. En nom de Mas Casadevall, Pep Mendoza va explicar que ells sempre han apostat per “hàbits de consum sostenible i responsable”, mentre que la presidenta de la Fundació Estany, Rosó Altaba, va assenyalar que la seva entitat creia en el reciclatge, “sobretot d’envasos”.

LA XIFRA

1.300
participants
ha tingut el pla pilot que s’ha desenvolupat al Pla de l’Estany.

LA FRASE

Donem suport a la iniciativa; a través de les donacions també es pot beneficiar el territori
Jordi Burch
CONSELLER COMARCAL DE MEDI AMBIENT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona