Medi ambient

Entra en servei el jardí del Mas de les Figueres, a Roses

Es tracta de més de 2.000 metres quadrats davant la platja de la Perola

Ara són públics per una donació i faran de nexe entre el front de mar i el centre pel carrer dels Pescadors

Els nous jardins públics del Mas de les Figueres a Roses han estat posats en serveis fa alguns dies. Situats davant la platja de la Perola, són un nou espai públic de la població gràcies a la donació efectuada per Josep Oriol Martí Bagué. La superfície d’aquest parc amb jardins és de 2.066 metres quadrats i es considera que té un gran valor social i paisatgístic però també urbanístic, atès que servirà de nexe d’unió entre el front de mar i el centre urbà de la vila, a través del carrer dels Pescadors.

El nou jardí està format per un mosaic de zones verdes i àrees d’estada i una plaça de dimensions petites amb graderia que permetrà la realització d’activitats de format petit a l’aire lliure.

La finca és travessada per un camí que diferencia els espais i potencia les vistes cap a la mar. Per sobre del camí s’hi ha instal·lat una pèrgola lleugera que servirà de suport perquè rosers, buguenvíl·lies i qualsevol vegetació trepadora s’enfili i faci ombra a tot el recorregut del camí i ofereixi un aspecte molt natural. Durant les tasques d’’enjardinament s’ha mantingut la vegetació autòctona i s’ha substituït les espècies al·lòctones com ara els eucaliptus, que perjudicaven les instal·lacions soterrades i exigeixen un gran consum d’aigua.

En tots els casos s’han substituït per espècies adaptades al clima mediterrani costaner i per plantes aromàtiques, més sofertes i que necessiten menys aigua de reg.

S’ha volgut preservar la imatge unitària del nou jardí amb el mas adjacent i s’ha mantingut la tanca original de l’avinguda de Rhode, de manera que el front de façana principal de la finca es conserva, incorporant-se una nova porta d’accés als jardins. S’ha instal·lat una tanca combinada amb elements vegetals en l’accés des del carrer dels Pescadors. L’espai s’obrirà al públic al llarg de tot l’any, amb horaris adaptats a les hores de llum segons cada estació.

LA XIFRA

210.000
euros.
Aquest és el cost dels treballs efectuats en aquests jardins, que han estat donats per Josep Oriol Martí Bagué.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona