Medi ambient

AUSTRÀLIA

Èxode massiu davant l’amenaça que els incendis forestals empitjorin

Les autoritats australianes van ordenar ahir l’evacuació de milers de persones, a causa dels incendis forestals que, des del setembre, estan arrasant sobretot el sud-est del país. Des d’aquest dilluns, ja hi han mort almenys vuit persones, però el balança final de víctimes mortals pot ser més alt, ja que hi ha molts desapareguts. Des que l’onada d’incendis es va declarar, ja han mort disset persones i s’han destruït 1.300 habitatges i negocis, 400 dels quals en els últims dies al sud-est.

Un dels estats més afectats és Nova Gal·les del Sud, que ahir va declarar de nou l’estat d’emergència, el que permetrà als bombers evacuar, si cal per força, els qui encara es resisteixen a marxar. Els pronòstics assenyalen que els propers dos dies la situació empitjorarà, ja que bufaran vents molt calents del desert del continent, fet que dispararà el perill dels incendis i les temperatures per sobre dels 40 graus. Les autoritats locals i també les del veí estat de Victòria, han demanat als turistes que abandonin la regió. I als veïns que puguin, que marxin abans que sigui tard. Milers de persones fa dies que corren cap a les platges per escapar del fum i el foc. És el cas del miler de veïns i uns 3.000 turistes atrapats en una platja de Mallacoota, cap on es dirigeix un vaixell de l’armada per rescatar-los avui. El descens de les temperatures ahir va facilitar la fugida de milers de persones, fet que va col·lapsar les carreteres. Es tem que diversos focs es fusionin i empitjori la dramàtica situació. L’alerta s’ha declarat al territori de la capital, on hi ha Canberra, i també a l’illa de Tasmània. El primer ministre australià, el negacionista de la crisi climàtica Scott Morrison, manté que les causes dels focs són “sens dubte naturals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona