Medi ambient

No a la Mat Selva porta Red Eléctrica als jutjats

Presenta denúncia arran de les estaques que es van col·locar al ramal de Riudarenes

La plataforma No a la Mat Selva ha decidit denunciar Red Eléctrica de España (REE) per les estaques que van aparèixer l’estiu passat al traçat del ramal dels 400 kV entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Segons es va comunicar en una assemblea dimecres. l’entitat creu que, amb els moviments de l’estiu, REE preparava el terreny i avançava algunes obres per disposar d’un estudi tipogràfic vigent i així tenir-lo a punt en cas que s’autoritzessin les obres. En els punts on volen construir les torres es van efectuar podes, es van causar destrosses i es van col·locar estaques per marcar el lloc exacte, afirma No a la MAT Selva.

En aquell moment, REE es va justificar atribuint els treballs a un error de comunicació amb una empresa subcontractada. Aquesta explicació no ha convençut la plataforma ecologista, la qual sosté que REE no va assumir les responsabilitats ni va netejar les deixalles. Atès això, ha decidit presentar una denúncia al jutjat civil pel que consideren unes obres il·legals i l’incompliment de les normatives d’obres i una segona denúncia al DARP pels residus no retirats del medi, que han presentat amb el suport de propietaris afectats i dels ajuntaments de Santa Coloma de Farners i Riudarenes. No a la Mat Selva també vol denunciar públicament les “mentides” de REE pel que fa a l’avaria provocada pel temporal Glòria. “REE ha ocultat informació del nombre de torres caigudes, que han estat cinc i no una (amb el perill que comporta per als veïns dels municipis afectats), del temps de recuperació del servei i de la dependència de França, d’on ara es porta l’electricitat”, assegura la plataforma en una nota de premsa. Al seu parer, es posa en dubte la suposada fortalesa del sistema elèctric. “S’ha pogut veure la feblesa i la poca viabilitat quan el seu traçat és per terrenys accidentats i inaccessibles, per evitar l’oposició dels ciutadans”, especifiquen.

D’altra banda, a l’assemblea es va informar de les gestions que es fan per fer efectiva la proposició no de llei aprovada per la majoria del Congrés el 2018, que obliga a aturar i a derogar el projecte d’obres i a estudiar alternatives al subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona