Medi ambient

El Consell de l'Alt Empordà insistirà en la seva proposta per concentrar els parcs prop de les infraestructures

Els alcaldes accepten la decisió del govern, però volen que es tingui cura del paisatge

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Consol Cantenys, va indicar que a partir d'ara els esforços s'han de concentrar a defensar la proposta del consell d'alcaldes en el moment de decidir la ubicació definitiva dels molins: «Han modificat el mapa respecte del primer dibuix que havien presentat, però aquesta no és la proposta que havíem fet des del territori. Malgrat tot, continuarem defensant el nostre projecte perquè els molins es concentrin el màxim possible de manera que afectin menys el paisatge». La proposta aprovada pel consell d'alcaldes apostava per situar els molins al voltant del corredor d'infraestructures.

D'altra banda, els alcaldes van acceptar en línies generals el dibuix final del govern. Jordi Cabezas, de la Jonquera, valorava que s'hagin acceptat al·legacions com ara que s'allunyin els parcs de l'Albera, i va demanar que es retiressin els que estaven autoritzats prèviament. Jesús Figa, de Capmany, creu que ara cal vigilar quin és el projecte guanyador, mentre que Jaume Coderch, d'Espolla, lamentava que s'hagin retirat al final zones que eren de l'Ajuntament i que haguessin pogut comportar recursos extra per al tresor municipal. Jaume Madern, de Darnius, va criticar ahir que no hagin pogut opinar durant tot el procés, i va dir que «a partir d'ara els pobles hem de tenir veu i vot».

D'altra banda, l'alcalde de Sant Climent Sescebes, Josep Guiolà, reclamava «que els parcs ara es facin ben fets», i el de Cantallops, Damià Contreras, va reaccionar amb cautela fins que no es vegi el dibuix. De fet, ahir els alcaldes encara no havien rebut la proposta final del departament d'Energia. Finalment, l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera, va ser més crític, perquè no s'ha eliminat completament la zona nord al nucli, on hi ha masos i restes arqueològiques, i va insistir a concentrar els parcs al corredor d'infraestructures.


LES FRASES

CONSOL CANTENYS
presidenta del consell comarcal de l'alt empordà
«Han modificat el mapa, però no és la proposta del territori, que és la que defensarem fins a l'últim moment per evitar la concentració dels parcs»
JORDI CABEZAS
ALCALDE DE LA JONQUERA
«Hi estic relativament d'acord, perquè han tret les zones de més impacte visual. El que em preocupa ara són els parcs que ja estan autoritzats»
ALFONS QUERA
ALCALDE D'AGULLANA
«Volíem que es tragués tota la zona que ens queda al nord del nucli perquè hi ha masos on viu gent i també patrimoni. N'han deixat una part, i insistirem que la treguin»
JESÚS FIGA
ALCALDE DE CAPMANY
«Hem d'assumir el que ens toqui. No podem anar contra el progrés, però sí que hem de tenir cura del paisatge. Ara hem de veure com queden al final els projectes»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona