Medi ambient

opinió. President de l'ADF de les Salines

Incompetència? Ineptitud? O totes dues coses?

Ara resulta que el servei desapareix i a l'estiu no hi haurà vigilància de la Diputació

Ara fa dos anys, com a president de l'ADF de les Salines, a través de les pàgines d'aquest diari, vaig mantenir un intercanvi epistolar amb el Sr. Josep Maria Rufí, de la Diputació de Girona, i també vam tenir una reunió a la seu de la Diputació per parlar de com es gestionava el manteniment de les basses per apagar foc que l'ADF de les Salines havia instal·lat, de comú acord amb els Bombers, des de ja feia uns anys, i la duplicació dels serveis de vigilància forestal. Tant per carta com de viva veu, no ens vam posar d'acord, perquè parlàvem idiomes diferents, en relació a com enteníem la manera de gastar els diners públics. Llavors encara era època de vaques grasses i els diners fluïen –semblava– com per encantament. Entre altres coses, jo li vaig intentar fer veure que a la nostra zona (a l'àrea de les Salines) no calia muntar un servei de vigilància tan costós (19.000 euros la temporada d'estiu) com el que s'havia creat –i, tot sigui dit de passada, d'esquena a l'ADF de la zona–, quan nosaltres ja en teníem un que funcionava molt bé, des de feia més de 20 anys i que costava uns 2.500 euros per temporada, per fer la mateixa feina.

Doncs no hi va haver res a fer, i el servei es va crear, amb tota la publicitat possible, a so de bombo i platerets, i al preu de 19.000 euros per temporada...

Nosaltres vam desmuntar el nostre servei, per no duplicar la feina, i «l'alegria en la despesa pública, que són quatre dies!» Ara, suposem que per retallades pressupostàries, resulta que el servei desapareix, amb la qual cosa a l'estiu no hi haurà vigilància de la Diputació, i això ho sabem a mitjan juny i de manera oficiosa. Continuem amb els despropòsits: a hores d'ara encara no s'ha fet cap pas per emplenar d'aigua els dotze dipòsits (de 120.000 litres cada un), que vam col·locar ara fa molts anys, repeteixo, de comú acord amb els Bombers, i que teòricament, encara que el senyor Rufí no ho reconegui, la Diputació es va comprometre a omplir cada any. Ara fa més de dos mesos, un dels alcaldes dels cinc municipis que integren l'ADF de les Salines intenta treure'n l'entrellat, i no hi ha manera de saber si els emplenaran tots; quins emplenaran, si no són tots, i quan els emplenaran. Fantàstic, d'això se'n diu «eficàcia i responsabilitat»!

Menys política d'aparador i propaganda amb el diner del contribuent i més bona gestió: aprenguin a optimitzar els recursos, en totes les èpoques, les bones i les dolentes, com hem de fer els particulars. Hem passat de tenir uns vigilants que es passejaven amb cotxes fantàstics –els d'abans anaven amb moto pròpia–, que, tot sigui dit, no servien per no res i costaven una fortuna de mantenir, a no tenir res de res, ja que van eliminar un servei que feia molt bona feina, a un preu molt raonable i que, durant més de 20 anys, havia demostrat la seva eficàcia.

I ara, què hem de fer? Buscar algú a corre-cuita (a mitjan juny) que faci de vigilant com abans? Deixar-ho córrer i que sigui el que Déu vulgui? Excel·lent. Vostès sí que en saben: d'això se'n diu una feina ben feta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona