Medi ambient

Medi Ambient i Patrimoni

El camí de ronda museïtzat

El camí de ronda de Palamós disposa d’una audioguia que contribueix a reforçar l’experiència del visitant amb textos, vídeos i fotografies

El projecte de restauració dels 3,5 km del camí de ronda del nucli de Palamós a la platja de Castell volia anar més enllà de millorar la connexió, recuperar l’entorn i generar un atractiu pel paisatge. També pretenia que fos una experiència de primer ordre. Ara aquest objectiu es reforçarà amb una aplicació mòbil que es podrà descarregar als dispositius mòbils per donar informació relacionada amb els valors naturals, culturals, històrics i paisatgístics del seu traçat, acompanyada d’imatges antigues, fins i tot descobrint com podria haver estat el castell de Sant Esteve o vídeos amb dron , de realitat ampliada i àudios. L’alcalde, Lluís Puig, explica que volen que, “a banda de disfrutar del passeig i del paisatge, es pugui comprendre quina és la història d’aquest entorn”.

L’audioguia, la primera d’aquestes característiques que es fa per un camí de ronda a la demarcació, té el nom de Palamós Ronda de Mar, i permet conèixer amb detall un total de 18 punts emblemàtics del tram del camí de ronda de Palamós, de 3,5 km, que uneix el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell, passant per espais tan emblemàtics com el parc del convent dels Agustins, sota ca la Margarida, cap Gros, la Fosca o s’Alguer. La tecnologia d’aquesta aplicació inclou un sistema de georeferenciació que reprodueix automàticament l’audioguia relacionada amb els referents propers al punt on es troba l’usuari. L’aplicació accedeix a la fitxa del punt d’interès amb l’opció de visualitzar una recreació amb realitat augmentada i vídeos amb dron, que permet descobrir amb molt detall el camí de ronda de Palamós. També s’inclou un punt introductori al camí de ronda, amb un vídeo de presentació, que s’obre de manera automàtica quan l’usuari accedeix per primer cop a l’aplicació des de qualsevol de les set portes d’entrada a aquest tram del camí de ronda. Aquesta aplicació gratuïta per a mòbils està disponible per a Android i Apple a través dels seus mercats electrònics i en breu es podran descarregar també a través de codis QR que es trobaran en els diversos plafons informatius que hi ha al llarg del camí. L’app d’informació del camí de ronda es complementa amb els elements físics de senyalització que s’han instal·lat en diversos punts del traçat. Es tracta concretament de tres elements: les fites, que faciliten l’orientació dels usuaris del camí; els tòtems, que assenyalen els llocs emblemàtics del traçat, i els faristols que hi ha en cadascuna de les set entrades del camí i que inclouen una informació completa del recorregut, distàncies o grau d’accessibilitat, així com els valors ambientals, patrimonials o històrics de l’àmbit per on passa. Precisament aquests darrers elements s’estan complementant actualment amb la incorporació de la informació que mostraran i que està vinculada a la que inclou l’audioguia.Tot aquest sistema de senyalització i d’informació s’inclou dins el projecte “d’infraestructura verda multifuncional, per passejar, fer esport, conèixer la natura, la cultura i la història de Palamós”. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme entre el 2020 i el 2021 i ha fet possible la restauració i millora de la secció del camí de ronda de 3,5 km que uneix sense interrupcions el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell, fent el recorregut més accessible, més còmode i atractiu, millorant la sostenibilitat i mobilitat del municipi en facilitar l’accés sense la necessitat de fer servir vehicles de motor, i que també ha permès restaurar i preservar els hàbitats naturals d’aquest entorn.El cost global d’aquest projecte es cobreix mitjançant ajuts europeus Feder, també del pla de Foment del Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i amb finançament de l’Ajuntament de Palamós..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona