Medi ambient

Mor un centenar de peixos a la marjal del Moro

Nou episodi d'anòxia, provocat per la manca d'aigua

Acció Ecologista-Agró ha denunciat hui que divendres vora un centenar de peixos van ser localitzats morts a la desembocadura de la gola de l'Estany de la marjal del Moro, al terme de Puçol. L'entitat ha denunciat que no és la primera vegada que es produeix un episodi d'anòxia (manca d'oxigen respirable en les cèl·lules o els teixits d'un organisme) en el paratge i exigeix que es prenguen mesures per evitar una nova mortaldat.

La marjal, ubicada entre Sagunt i Puçol, forma part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana i és Zona ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a Aus).

Segons informa l'entitat, els pescadors asseguren que la gola va estar incomunicada de la mar durant uns quants dies per falta d'aigua. “Aquesta incomunicació, afegida a l'escassetat d'aigua i l'aportació d'excedents hídrics de mala qualitat provinents de les séquies de reg, impedeix la renovació de la llacuna i facilita així el seu estancament i la manca de l'oxigen a l'aigua necessari per a la supervivència dels peixos”.

Amb la pluja de dijous el nivell hídric de les llacunes de la marjal dels Moros va créixer i la gola de l'Estany va tornar a poder desembocar a la mar. “Però ja era massa tard”, puntualitzen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona