L'empresa diu que no ha fet vessaments tòxics

L'empresa, situada a tocar el tram sud del riu Anoia, al polígon industrial Can Panyella, ha anunciat la presentació d'un recurs contra l'escrit de qualificació del fiscal de Medi Ambient perquè presenta defectes de forma en no haver estat notificat a l'administrador de l'empresa divendres i perquè considerar que «els residus que els Mossos d'Esquadra van localitzar al riu no poden ser de l'empresa perquè no s'utilitza ni ferro ni plom per fer el procés de producció del sabó». Segons ha explicat l'advocat Eduard Ráfales, del gabinet d'advocats Emili Zegri que es fa càrrec de la defensa d'Alejandro Boyer, el col·lector d'aigües residuals domèstiques on els agents dels Mossos van prendre mostres «és col·lectiu amb altres empreses del costat» i assenyala que l'empresa té un sistema de tractament de l'aigua «que reutilitza la que es fa servir». L'advocat no descarta que «accidentalment hi pogués haver hagut algun vessament» però diu que «si hagués estat així el vessament mai hauria estat tòxic». Ráfales considera que la petició que ha fet el fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio «és elevada tenint en compte que les peticions de penes de presó de les quals es parla a l'escrit només es donen quan concorren situacions agreujants o resultat de mort de peixos i en aquest cas no ha estat així».

Fa nou anys, el riu Anoia va ser objecte d'un vessament de productes químics que va provocar la mort d'entre 200 i 300 carpes però aquestes van ser localitzades metres més amunt de la zona on hi ha l'empresa –el cabal circula en direcció a Sant Esteve Sesrovires– i el llavors alcalde Lluís Valls va situar el vessament en algun punt indeterminat de riu amunt, en direcció a Sant Sadurní d'Anoia. L'empresa de producció de sabó, situada a pocs metres de l'estació de trens de Gelida, va néixer com una empresa local de producció de clorat de potassa, segons ha confirmat l'exadministrador de l'empresa, Ramon Bayés, fins al 1995, que va ser quan es va vendre. A l'entrada de l'empresa, tot i que no hi ha cap rètol que l'identifiqui, es pot veure la bústia de l'empresa Laboratoris Glower i de l'empresa Subirats SA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona