Medi ambient

medi ambient

L'ACA aparca el terciari de la depuradora de l'Alt Maresme

La falta de pressupost obliga, segons l'organisme, a retallar els serveis que no siguin imprescindibles perquè funcioni l'EDAR

El govern de Pineda lamenta la decisió, però prioritza la posada en marxa de la instal·lació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va confirmar ahir que ajorna la construcció del tractament terciari i de la canalització de les aigües tractades fins al riu Tordera vinculades a la depuradora de l'Alt Maresme. El motiu? Falta de finançament per assumir els tres milions d'euros que costa l'actuació. En una situació de recessió i de retallada de les inversions públiques, l'ACA ha decidit prioritzar només la finalització de les instal·lacions que han de garantir el tractament adequat de les aigües residuals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls.

A banda de posposar el terciari “fins a disposar de la garantia suficient per al seu finançament”, altres elements que estaven inclosos en un projecte addicional tampoc s'executaran. Es tracta de la integració paisatgística i ambiental de l'equipament, ubicat dins el forat de l'antiga pedrera de Montpalau i del de creació d'un centre d'interpretació de la depuradora que havia de mostrar als visitants les virtuts del cicle de l'aigua. En total, una inversió d'uns 9 milions d'euros. L'anunci de les modificacions es va fer en el decurs de la reunió de la comissió de seguiment de les obres de la depuradora i es va garantir que l'objectiu final de la Generalitat és enllestir globalment el projecte en un futur.

Des del govern local, el primer tinent d'alcalde, Santiago Macip (PSC), es va mostrar decebut amb la retallada, però va destacar que “el més important és que les obres de construcció de l'EDAR continuen a bon ritme i que l'estació començarà a fer les primeres proves de depuració a la primavera”. “Entenem i compartim el desencís dels que esperaven que el terciari fos una realitat, però és d'una frivolitzat extrema encallar-se en la queixa estèril quan el que és imprescindible és que deixem d'abocar al mar les aigües brutes després de tants anys”, va precisar el també regidor de Qualitat de Vida.

LA XIFRA

12
milions
és el cost del terciari de la depuradora, la integració paisatgística i el centre d'interpretació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona