Medi ambient

La contra

Riuades de deixalles

La Fundació Mina d'Aigües de Terrassa ha netejat en deu anys més de 170 tones de residus dels torrents i rieres del municipi i ha donat feina a 60 persones amb risc d'exclusió social

Neveres, electrodomèstics, matalassos o carrets de la compra de gran superfícies són només alguns exemples de les deixalles més cridaneres que una seixantena de persones han tret els últims deu any de les lleres de les dues principals rieres que envolten Terrassa: la del Palau i la de les Arenes, però també dels diversos torrents que hi conflueixen. L'any 2001 la Fundació Mina d'Aigües de Terrassa va iniciar un programa de neteja de torrents i rieres que ha permès retirar fins a 170 tones de brutícia. La iniciativa va partir d'un conveni de col·laboració que s'ha mantingut amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'empresa municipal de recollida de residus Eco-Equip SAM i l'Associació d'Entitats Terrassenques per a la Inserció Sociolaboral (Alei), que també s'estén als municipis veïns de Viladecavalls, Vacarisses o Matadepera, entre altres, on la companyia presta els seus serveis d'abastament d'aigua. D'una banda la iniciativa permet mantenir l'entorn net de deixalles i millorar la imatge dels municipis i evitar que aquestes siguin un obstacle per al curs natural de l'aigua en casos de grans avingudes i, de l'altra, serveix per donar feina a col·lectius amb risc d'exclusió social. En tots aquests anys hi han treballat una seixantena de persones amb perfils diferents, com ara exdrogoaddictes, disminuïts psíquics o malalts mentals provinents de les diverses entitats que configuren l'Alei. Des de Fundació Mina també es fan campanyes de sensibilització i col·loquen rètols a les zones netejades.

Enguany l'entitat ha netejat el tram nord de la riera del Palau i l l'espai de la riera de les Arenes comprès entre el pont de Matadepera i el pont de l'avinguda Béjar. La tasques de neteja es van desenvolupar entre el 12 juliol i el 10 d'agost i es van retirar més de sis tones i mitja de runes i tot tipus de residus o el que és el mateix, l'equivalent a 37 m³. Per desenvolupar aquestes feines es van contractar sis persones amb dificultats d'inserció sociolaboral, mentre que el transport de les deixalles fins a l'abocador l'efectua l'empresa municipal Eco-Equip.

Fundació Mina es va constituir el 1999 amb l'objectiu de promoure i fomentar, sense ànim de lucre, la millora de la qualitat de vida de les persones i el medi. Des de la seva creació ha desenvolupat diverses activitats benèfiques per la defensa del medi ambient des del vessant cultural, científic, social, educatiu i de foment de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona