Medi ambient

energia

Projecten una planta de biogàs a Capmany i un grup de veïns s'hi oposen

L'empresa Apergas la promou a la zona sud del municipi, prop de Vilarnadal

L'Ajuntament n'ha iniciat el tràmit administratiu i ha rebut sis al·legacions

L'empresa Apergas, de Sant Esteve de Guialbes, projecta construir una planta de biogàs a Capmany, que produirà l'equivalent al consum de mitjana de 540 habitatges. Aquesta planta estarà situada a l'extrem sud del municipi, molt a prop del nucli de Vilarnadal (Masarac). Segons ha explicat l'alcalde de Capmany, Jesús Figa, la planta es farà dins del terme municipal d'aquest municipi perquè la normativa fixa la distància d'un quilòmetre entre les plantes de biogàs i les granges més properes, que són les de Vilarnadal, i per això els terrenys escollits pertanyen al terme de Capmany. De fet, han estat aquestes granges les que han promogut la construcció de la planta d'energia, que convertirà fems i purins en electricitat. En concret, permetrà gestionar 815 tones de fems, 12.500 tones de substrats d'indústries agroalimentàries i 17.764 metres cúbics de purins que ara s'aboquen als camps.

Tot i que aquesta instal·lació no està prevista prop del nucli habitat de Capmany, el projecte ha provocat queixes per part d'alguns veïns, que no entenen perquè s'ha de fer aquesta planta de biogàs a Capmany, quan al municipi no hi ha granges que generin purins.

De moment s'han presentat mitja dotzena d'al·legacions, que l'Ajuntament ha acceptat i que adjuntarà en l'expedient que ha d'enviar a les administracions superiors perquè sigui aprovat.

Més plantes a Girona

Actualment, a la demarcació hi ha dues plantes de biogàs: una a Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls) i l'altra a Cassà de la Selva. Se n'han previst d'altres a Vilobí d'Onyar i a l'Armentera. A la resta de Catalunya hi ha quatre plantes més com aquesta. En el cas de Capmany, entre les tramitacions i la construcció de la instal·lació, la planta podria estar en funcionament el 2012. Tindrà dos dipòsits soterrats de 300 metres cúbics, dos digestors semisoterrats de 2.000 metres cúbics cadascun i una bassa exterior de 2.990 m². Treballarà 332 dies a l'any durant les 24 hores del dia.

LA XIFRA

815
tones de fems
i 17.764 metres cúbics de purins és la capacitat que tindrà aquesta planta de Capmany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona