Medi ambient

medi ambient

Torroella, Gualta i Ullà s'obren al Ter després de millorar-ne l'entorn

S'ha actuat en els últims 9 quilòmetres del riu abans d'arribar al mar

S'hi han eliminat plantes al·lòctones i abocaments i s'hi han creat zones d'esbarjo

Torroella de Montgrí, Ullà i Gualta tornen a emmirallar-se en el riu Ter. Això ha estat possible després de les obres de millora que han dut a terme els tres municipis a l'espai fluvial del Ter al seu pas pels seus termes, que són els darrers nou quilòmetres que recorre el riu abans de desembocar al mar Mediterrani.

L'actuació, que ha executat la fundació privada Astres de Girona, que treballa amb persones discapacitades intel·lectualment, s'ha concretat en tres línies de treball: eliminació de la vegetació al·lòctona i plantació d'espècies autòctones, eliminació dels abocaments incontrolats i la millora de l'ús públic.

Segurament, l'acció més vistent del projecte, que ha tingut un cost de 300.000 euros, amb aportacions de la Diputació i de l'Obra Social de La Caixa, ha estat l'eliminació dels canyissars, ja que tapaven llargs trams del riu. Fins i tot, amb la seva eliminació, s'ha descobert una petita illa. A més, també s'hi han eliminat els arbres que tampoc són típics de la zona, com ara les acàcies, les robínies i els negundos. En lloc seu s'han plantat verns, àlbers i salzes, és a dir, s'ha decidit potenciar el bosc de ribera. Aquesta millora mediambiental ha anat acompanyada d'una altra acció important: l'eliminació dels abocaments incontrolats.

Però en aquest rentat de cara del riu Ter no es poden oblidar tampoc les millores per obrir-lo a la gent del territori i als visitants, com un atractiu turístic més de la zona. En aquest sentit, les accions han estat centrades a crear zones d'esbarjo. Així, als punts del riu més freqüentats, s'hi han habilitat zones amb taules, bancs i papereres. A més, s'han col·locat plafons informatius per sensibilitzar els usuaris de l'entorn on són. I s'han instal·lat punts d'observació a Gualta i Torroella de Montgrí perquè es pugui tenir una vista estratègica de l'espai. I, per seguretat, s'ha posat una barana a la resclosa d'Ullà, que és, més o menys, on començava l'actuació fins arribar a mar. La resclosa d'Ullà és del segle XVII i XVIII.

LA XIFRA

300.000
euros
ha estat el cost del projecte de millora de l'espai fluvial del Ter al seu pas per Torroella, Ullà i Gualta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona