Medi ambient

medi ambient

Sant Pere Pescador actua contra els coloms

Una empresa especialitzada instal·la una xarxa al campanar de l'església per evitar que hi dormin

Sant Pere Pescador ha iniciat una campanya per lluitar contra la plaga de coloms que s'ha detectat sobretot al nucli antic, a l'entorn de l'església. L'empresa especialitzada Stop Plagues està instal·lant aquests dies una xarxa al campanar de l'església que ha d'evitar que els coloms hi dormin a dins. Segons ha explicat el responsable de l'empresa, Elies Castro, l'Ajuntament de Sant Pere Pescador els ha encarregat una diagnosi de la situació i s'ha detectat que la major part de la població de coloms que hi ha al municipi es concentra a l'església. “Els ha agradat la proposta i ara hem començat la feina”, concretava Elies Castro. La primera actuació que s'està duent a terme és tapar amb xarxes les finestres del campanar per evitar que els coloms hi entrin a dormir. Les feines van començar abans d'ahir i s'allargaran fins avui, quan està previst que ja estiguin totalment instal·lades. A banda de la instal·lació de les xarxes, després l'empresa Stop Plagues es dedicarà a capturar els coloms amb gàbies instal·lades prop de l'església i serà una feina que previsiblement s'allargarà un parell d'anys.

L'empresa especialitzada Stop Plagues ha treballat també en altres municipis gironins com ara Garrigàs, Bàscara, Agullana i Sant Feliu de Pallerols, entre d'altres.

Se n'han eliminat 3.000 a Castelló

Sant Pere Pescador no és l'únic municipi que lluita contra les plagues de coloms. A l'Escala s'han fet dues actuacions contra aquests ocells i contra els gavians. A Castelló, en dos anys han eliminat gairebé 3.000 coloms. Es van col·locar paranys a llocs estratègics per facilitar la captura i on es detectava una major presència, com a l'edifici de la cooperativa agrícola, l'edifici del Palau dels Comtes, al campanar de l'església i a casa d'un particular. L'empresa Daharí Falcó va capturar l'any 2009, 1..585 coloms i durant l'any passat, 1..281.

“Calia controlar la població. Els coloms ocasionaven molèsties i fins i tot problemes higiènics i de salut”, diu la regidora d'espais públics, M. Dolors del Fresno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona