Medi ambient

medi ambient

Més de 500 euros per danys dels cabirols

Medi Ambient ha de pagar 578,5 euros pels danys a les fesoleres

Una sentència condemna la junta de protecció del Parc Natural de la Garrotxa a indemnitzar amb 578,5 euros una professional del camp de Santa Pau, Montse Miralles, pels danys que van causar els cabirols als seus conreus. Aquest organisme públic, que depèn de Medi Ambient, els va reintroduir a l'espai protegit fa uns deu anys i, amb el pas del temps, el nombre inicial s'ha multiplicat fins als 1.200 exemplars.

El lletrat que ha exercit la defensa de la pagesa de Santa Pau lamenta que l'administració hagi trigat dos anys a respondre i ha explicat que aquesta culpa la societat de cacera del municipi de no haver controlat prou bé la població de cabirols. Miralles té el suport del sindicat Unió de Pagesos de Catalunya. A través d'un comunicat, Unió de Pagesos celebra que s'hagi fet justícia en el cas de la pagesa de Santa Pau, que va presentar un recurs contenciós administratiu pels danys als seus conreus de fesols provocats pels cabirols.

El sindicat recorda que la població de cabirols en aquest parc ha crescut considerablement des que es van reintroduir i que ha reclamat reiteradament que s'indemnitzin els afectats pels danys ocasionats per la fauna salvatge. Per Unió de Pagesos, la reintroducció d'aquests animals ha tenir en compte la possibilitat que causin perjudicis a la pagesia per tal d'evitar que es tornin a donar casos de presentacions de denúncies per part dels afectats.

El sindicat també reclama una millor gestió per part de l'administració de les poblacions de voltors, cérvols, cabirols i isards, així com de les cabanyes de porcs senglars, conills, teixons i garses, a causa dels danys continus que produeixen als cultius i als ramats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona