Medi ambient

MEDI AMBIENT

Indignació a Fontcoberta pel mal estat que presenta la riera de Melianta

L'Ajuntament insisteix a reclamar a la Generalitat que entri en servei la depuradora, que ja està construïda, encara que sigui de manera parcial

El poc cabal que porta aquests dies la riera de Melianta per la falta de pluges ha provocat que bona part de l'aigua que hi circula sigui la que prové de les clavegueres del veïnat de Melianta, que s'aboca directament al curs fluvial sense depurar. A part de l'aspecte lamentable que ofereix la riera, els veïns de la zona més propera han de suportar la pudor, segons com bufa el vent. El fet no és extraordinari, ja que sol ser habitual els mesos de poques pluges, però aquest cop ha causat la indignació de l'Ajuntament perquè la depuradora que havien reclamat durant tant d'anys ja està construïda, però l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no la posa en funcionament. L'alcalde, Joan Estarriola, sosté des de fa setmana que podria estar en servei. “Falten les connexions a uns pous que, per cert, ja haurien d'estar enllestides, però mentrestant la depuradora podria estar tractant l'aigua que ve d'altres pous”, es tornava a queixar ahir.

L'ACA va anunciar el mes passat que les instal·lacions podrien començar a funcionar, en període de proves, aquest octubre. Falta –va aclarir– complimentar uns tràmits administratius, després que en les darreres setmanes es va completar l'escomesa elèctrica.

La planta depuradora, situada molt a la vora del Clot de Melianta, s'hi podran tractar fins a 360 m³ d'aigua cada dia. La construcció haurà costat 636.000 euros, que ha pagat l'ACA, mentre que l'Ajuntament hi ha posat els terrenys.

Un paratge natural per recuperar

El lloc on van a parar directament, sense depurar, una part de les aigües residuals de Melianta –un nucli amb uns 1.300 habitants– és el Clot de Melianta, un paratge de gran bellesa que té una font. En aquesta zona hi han construït diverses instal·lacions auxiliars de la depuradora. Abans de les obres, el Clot de Melianta solia ser un lloc on molta gent passeja i fins i tot l'havien equipat amb una taula de pícnic, unes papereres i unes baranes de fusta. En l'actualitat, però, tot està molt deteriorat. L'Ajuntament voldria recuperar-ho quan s'hagin acabat els treballs de la depuradora, juntament amb les places de la Lloca i de la Font. El projecte costaria prop de 300.000 euros, que miraran de finançar a través del pròxim pla d'obres i serveis (PUOSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona