Medi ambient

SISMOLOGIA

La Cerdanya registra tres terratrèmols però pocs els noten

Els epicentres es localitzen entre Bellver de Cerdanya i Prullans

La comarca de la Cerdanya va registrar ahir a la tarda tres terratrèmols de prop dels 3 graus de l'escala de Richter, amb epicentres propers a les localitats de Prullans i Bellver de Cerdanya, segons va informar l'Institut Geogràfic de Catalunya. Poques persones, però, van notar les sotragades del subsòl i, de fet, molts es van assabentar dels terratrèmols a través dels mitjans de comunicació.

No es van produir danys als edificis, ni als espais públics ni, encara menys, personals. Ni els bombers, ni els Mossos d'Esquadra van rebre trucades de ciutadans que alertessin del terratrèmol. Tampoc ningú va recórrer als telèfons d'emergències de la Generalitat.

L'Institut Geogràfic de Catalunya va detallar que el primer d'aquests terratrèmols va tenir una intensitat de 2,9 graus en l'escala de Richter i es va produir quan faltaven 9 minuts per a les cinc de la tarda; el segon, de 2,8, es va registrar a dos quarts de sis i un minut, i l'últim, a un quart de set de la tarda, una altra vegada de 2,9.

Aquests moviments sísmics a la Cerdanya s'han produït dos dies després del que es va registrar al cap de Creus, a l'Alt Empordà, de 2,5 graus. És el tercer que hi ha hagut a la zona aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona