Medi ambient

terra alta

El foc crema un dels escenaris de la batalla de l'Ebre

Els bombers han d'extremar la precaució pels artefactes de la Guerra Civil que encara hi ha a la serra de Cavalls

Quan encara no s'han quantificat els danys econòmics de l'incendi de la serra de Cardó, que va arrasar 3.000 hectàrees, a poca distància ahir a la tarda es va declarar un altre foc. L'origen de les flames va ser a la carretera C-43 entre el Pinell de Brai i Gandesa, però ràpidament es van propagar cap a la serra de Cavalls, on al vespre havien cremat 100 hectàrees. La C-43 es va tallar al trànsit en tots dos sentits de la marxa i 45 dotacions terrestres dels bombers i 11 d'aèries van treballar en les tasques per sufocar el foc, que a última hora continuava sense control. Els treballs se centraven a evitar l'avançament del front de foc pel vessant est (al peu del barranc dels Baus), per l'oest (al paratge de la Carabassa) i pel nord, des de la carena de la serra de Cavalls. Precisament aquesta serra, com la de Pàndols, va ser un dels principals escenaris de la batalla de l'Ebre. I aquesta zona encara està plena d'artefactes de la Guerra Civil espanyola. “Els bombers han de treballar amb molt de compte perquè no esclaten els artefactes que encara hi ha a la serra”, va explicar l'alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich.

Les bombes i els obusos de la Guerra Civil no és l'única dificultat amb què van topar els bombers, ja que l'orografia de la serra de Cavalls, plena de barrancs, i la marinada que bufava a primera hora de la tarda van facilitar l'avançament de les flames amb rapidesa. “És una zona de molt difícil accés, perquè no hi ha pistes forestals”, va assenyalar l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, que va recordar que aquesta àrea ja havia cremat el 1981. Segons els agents rurals, un 80% de la superfície cremada és matoll, mentre que la resta és pi blanc.

LA FRASE

És una zona molt rocosa, plena de barrancs i singles i minada de bombes de la Guerra Civil
Lluís Melich
ALCALDE DEL PINELL DE BRAI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona