El Solsonès i Cardona treballen plegats per implantar la recollida de la fracció orgànica

El Solsonès i Cardona (Bages) treballen de forma conjunta per implantar la recollida selectiva de la fracció orgànica amb la voluntat d''optimitzar' els recursos i minimitzar-ne el cost. A Solsona aquesta tardor es vol fer una prova pilot a les zones rurals, tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona, Jordi Fraxanet. Després està previst que el servei pugui entrar en funcionament al conjunt del nucli urbà l'hivern vinent. Aquesta setmana, els alcaldes de Solsona i Cardona, Xavier Jounou i Josep Maria Sala i el president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, han signat un conveni per dissenyar el sistema de gestió de la recollida.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona ha explicat que, abans d'acabar aquest any, es farà una prova pilot a les zones rurals a través de l'autocompostatge domèstic en masies i cases aïllades. A la capital del Solsonès aquesta primera fase correspondrà al sector del Vinyet.

Amb aquest objectiu es donarà compostadors als veïns finançats per l'Agència de Residus de Catalunya i facilitats per l'Ajuntament. Aquest procés s'acompanyarà d'una campanya de difusió. A partir de l'any 2010 aquest sistema es combinarà amb la recollida selectiva mitjançant contenidors situats a la via pública.

Abans del 9 d'agost tots els ajuntaments estan obligats a presentar a l'Agència de Residus de Catalunya un pla de desplegament de la recollida selectiva de la fracció orgànica. Per això, prèviament els ajuntaments de Solsona i Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès duran a terme una nova reunió per consensuar un sistema comú i coordinat. De forma paral·lela s'està elaborant un estudi d'alternatives i projectes d'implantació d'un model de gestió iniciat a finals d'any.

A partir d'aquí, el pas següent serà el disseny del tipus d'empresa que ha de gestionar el servei. En aquest sentit, la fórmula que es considera més viable és la del consorci tot i que està pendent de fer-ne una anàlisi més a fons, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Fraxanet. En qualsevol cas, al setembre es decidirà el model d'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona