Medi ambient

La ressaca del temporal

L'endemà de la llevantada es van detectar més danys

Va malmetre la platja de la Punta de Roses i va crear esbornacs al Molinet de l'Estartit i al mirador de Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols

El temporal marítim que va deixar a la Costa Brava onades d'entre tres i sis metres va començar a remetre i va deixar veure alguns dels danys que havia provocat. El temporal, el més fort des del dia de Sant Esteve del 2008, va malmetre la platja de la Punta de Roses, d'on va arrencar les palmeres, i va provocar destrosses al Molinet de l'Estartit i al mirador de Sant Elm de Sant Feliu. A Roses, l'alcalde, Carles Pàramo, va dir que havia estat un dels més importants a la badia i que demanaran ajuda a l'Estat per pagar desperfectes. Ahir es van endur les palmeres al viver municipal per replantar-les quan es refaci la platja. L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, va mostrar la seva preocupació per la inversió que hauran de fer després que el passeig quedés colgat de pedres.

Les destrosses de la llevantada a l'Estartit ja s'intuïen. Ahir al matí, els tècnics van poder accedir als dos espais afectats i es va confirmar la gravetat. En el cas del Molinet es va detectar una gran fissura al ferm, per on abans-d'ahir hi penetrava i s'escolava l'aigua de mar com un sortidor, en el tram que fins ara estava obert. A l'interior de l'espai tancat al trànsit des del 2001, es van detectar nous despreniments. Als Griells, el tram afectat entre els carrers Assutzena i del Gerani és just el que no es va reforçar després del 2008.

A Sant Feliu de Guíxols el temporal no va donar temps a arranjar les esquerdes de l'any passat als murs de contenció del mirador de Sant Elm. El projecte havia arribat divendres, i l'alcalde, Joan Alfons Albó, explicava que dilluns s'havia signat el permís per fer les obres, però dimarts a la matinada la paret va cedir, i amb ella set metres de barana, vorera i part del ferm de la parada del trenet. Ara negociaran amb l'asseguradora els diners per refer el mur i reparar les destrosses en un xalet situat a sota, abans de la temporada turística.

Informació elaborada per Joan Puntí, Emili Agulló, Esteve Carrera i Mar Vicente.

LA FRASE

Demanarem a Costes de Madrid si ens poden ajudar a pagar els danys al municipi
Carles Pàramo
alcalde de roses
Això té un cost i és un problema per als petits ajuntaments com el nostre i tal com estan les finances
Josep Lluís Salas
alcalde de portbou

Tallen l'eix pirinenc a Sant Joan i Ripoll

L'eix pirinenc està tallat al trànsit al sector de Ribamala –entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll–, a causa d'una esllavissada provocada per les intenses pluges. Ja dimecres a la tarda, es va tallar parcialment fins ahir al migdia, en què hi va començar a treballar una retroexcavadora. L'alternativa és l'N-260a entre Ripoll i Olot per Vallfogona de Ripollès i la carretera de Sentigosa des de Sant Joan. La carretera es mantindrà tallada al trànsit com a mínim fins diumenge vinent, tot i que Foment hi treballa intensament.

L'aigua aïlla Flaçà de Sant Jordi, que es queixa de l'ACA

L'aiguat ha fet que Sant Jordi Desvalls i Flaçà quedin aïllats perquè l'aigua ha desbordat el passallís entre els dos pobles. L'alcalde de Sant Jordi, Jordi Corominas (CiU), ha reclamat, una vegada més, que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) millori l'accés que uneix els dos pobles. “No volem una autopista ni una autovia sinó, com a mínim, un pont elevat amb un carril per banda”, destaca Corominas. Dimecres dos cotxes van caure al Ter a causa de la crescuda del riu i els Mossos no obriran el pas pel passallís fins d'aquí a uns dies.

J.F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona