Medi ambient

MEDI AMBIENT

La fàbrica Burés enretira el producte causant de la pudor

El gerent diu que tancar l'empresa “no seria la solució”

Afirma que ho van decidir abans de l'avís de Vilablareix

El gerent de la fàbrica Burés Profesional SA de Vilablareix, Oleguer Burés, no tem que l'Ajuntament del municipi els faci cessar l'activitat –“no seria una solució per a ningú”, comenta–. Burés assenyala que han iniciat l'enretirament del producte que les últimes setmanes hauria provocat la pudor en més d'un poble del Gironès i les queixes veïnals.

Burés reconeix que l'entrada recent de 4.000 tones del producte a la fàbrica ha provocat el tuf, “però les coses han estat menys problemàtiques que l'any passat”, especifica. Per això, abans de l'advertència que li va fer per escrit l'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), Burés diu que ja havien decidit que no tractarien més l'esmentat producte per fer un adob per a l'agricultura. Això, però, els farà reduir l'activitat.

Sospites des de fa temps

Oleguer Burés es va reunir dilluns a l'Ajuntament de Vilablareix amb Mascort i tècnics de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). El gerent de l'empresa assenyala que sospitaven des del novembre passat que aquest producte que ara enretiraran era el causant de les pudors. Ara, assenyala, buscaran alternatives i en un període molt curt de temps deixaran de tractar aquest producte.

L'empresa Burés Profesional SA és a Vilablareix des del 1981, però es dedica al tractament de fertilitzants des del 1993. Tracta 36.000 tones anuals de materials i té 32 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona