Medi ambient

medi ambient

Més tortugues per a Can Morgat de Porqueres

Se n'hi han alliberat més d'un centenar, comptant les trenta d'ahir

Una trentena d'exemplars de tortuga d'estany (Emys orbicularis) campen des d'ahir al matí a la llacuna de Can Morgat, que és un complex d'hàbitats aquàtics restaurats el 2006, propietat de l'Ajuntament de Porqueres i de la Fundació Catalunya-La Pedrera. El Consorci de l'Estany i el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera han estat els promotors d'aquesta iniciativa. Aquest alliberament s'emmarca en el Projecte Estany, finançat pel programa Life+ de la Unió Europea, que es du a terme a l'espai d'interès natural de l'estany de Banyoles des de fa quatre anys, per tal de recuperar la fauna autòctona de la zona, sota la direcció del Consorci de l'Estany.

Aquesta tortuga pràcticament havia desaparegut de l'estany de Banyoles. Manté unes poblacions molt febles tant al nostre país com a la resta d'Europa i és considerada amb la categoria de vulnerable.

Des de fa uns quants anys el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, a Garriguella, ha destinat esforços a la cria en captivitat d'aquesta espècie per després poder-les reintroduir a la natura i així recuperar algunes poblacions extingides i reforçar-ne d'altres.

En el cas de l'estany de Banyoles, amb aquest alliberament, s'hi han introduït un total de 130 exemplars nascuts en aquest centre de l'Albera. Durant aquests darrers tres anys i gràcies a l'estudi i seguiment dels exemplars alliberats, s'ha demostrat la bona adaptació a l'espai, i això fa ser optimistes pel que fa a la recuperació d'aquesta espècie, present a l'estany des de fa milers d'anys i que sense una iniciativa com aquesta s'hauria extingit. Les activitats de conservació, juntament amb les activitats de divulgació i sensibilització ambiental, han de servir per garantir el futur de l'espècie en aquest espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona