Medi ambient

S'ultimen les obres d'habilitació dels horts urbans d'Alaquàs

El termini d'inscripció per a participar en l'adjudicació estarà obert fins al 16 de setembre

L'Ajuntament d'Alaquàs està enllestint les obres d'habilitació de la primera fase de la xarxa d'horts urbans d'aquesta vila, on s'ha realitzat una neteja exhaustiva per a poder llaurar i condicionar cada una de les 69 parcel·les que se sortejaran en la primera fase d'aquesta xarxa.

Cal recordar que el termini d'inscripció per a poder participar en l'adjudicació continua obert fins al 16 de setembre. A través d'aquesta primera convocatòria s'adjudicaran 69 horts urbans ubicats en la parcel·la rústica anomenada l'Hortet de Ramon, en la partida de la Sequieta, a la vora de les instal·lacions municipals esportives del Terç.

Aquestes parcel·les estaran destinades a horts urbans per a ús dels veïns i veïnes amb l'objectiu de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l'agricultura.

Els horts s'adjudicaran per un període de dos anys a través de diversos procediments. Pel que fa a la distribució de les parcel·les, l'Ajuntament d'Alaquàs reservarà un total d'11 horts per als centres educatius: 8 per als col·legis, 1 per al Centre de Persones Adultes d'Alaquàs i 1 per a l'Associació de Minusvàlids d'Alaquàs (AMIAR), de manera que puguen incorporar l'hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l'aprenentatge de diverses disciplines.

Un sorteig divers

Mitjançant sorteig públic s'adjudicaran un total de 52 parcel·les: 26 per a aturats, 13 per a jubilats i pensionistes i 13 per a públic en general. Cada sol·licitant sols podrà presentar-se a un dels tres sortejos. Pel que fa a les parcel·les reservades per a associacions i col·lectius, s'adjudicaran un total de 5 segons la baremació de les sol·licituds presentades.

Totes les parcel·les s'articularan sobre la base d'un passeig central on s'instal·laran plantes aromàtiques. Hi haurà també una zona d'esplai amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica on s'impartiran cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l'Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

Més de 7.000 metres

La xarxa d'horts urbans d'Alaquàs tindrà una extensió en aquesta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha sigut fruit d'un acord entre l'Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d'Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d'aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l'educació ambiental i la recuperació de l'agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l'intercanvi generacional.

El Ple de la corporació municipal va aprovar inicialment el passat mes de març, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Bloc-Els Verds i regidors no adscrits i les abstencions del PP, l'Ordenança Reguladora del Procediment d'Adjudicació i Règim d'ús dels Horts Urbans Municipals d'Alaquàs. Una comissió composta per tots els grups polítics, tècnics municipals i persones sensibilitzades amb el tema, han estat treballant els últims mesos per tal de fer-ho possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.