Medi ambient

medi ambient

La finca ocupada per gossos a Arbúcies, desallotjada

L'Ajuntament va aconseguir el vistiplau judicial per retirar la caravana i els gossos que encara hi havia

El nucli zoològic il·legal situat a la zona de la Joia del Montseny d'Arbúcies va ser desallotjat ahir per ordre judicial. L'Ajuntament d'Arbúcies i els propietaris del terreny feia un any i mig que treballaven en diferents instàncies per solucionar un problema que feia aproximadament deu anys que durava, segons va explicar ahir Jaume Salmeron, tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Arbúcies.

A l'espai, ocupat il·legalment, s'hi havien acumulat fins a 150 gossos en condicions higièniques i de salubritat precàries. Les reiterades denúncies dels veïns, durant anys, van provocar que l'equip de govern i la propietat iniciessin el procés per desallotjar el nucli el mes de juliol del 2012.

L'estiu de l'any passat es van comissar gairebé una cinquantena de gossos que van ser traslladats a una antiga gossera. Durant els primers mesos del 2013 es van fer els tràmits pertinents per aconseguir l'ordre judicial que permetés solucionar definitivament el conflicte.

Els terrenys on s'ubicava el nucli estan situats en un camí que condueix a l'església romànica de Sant Pere Desplà, una ruta que havia estat molt concorreguda per fer passejades, però que en els darrers anys estava en desús a causa de la presència dels gossos, que intimidaven els caminants.

“Finalment, hem aconseguit resoldre un problema greu d'ordre públic que s'havia eternitzat”, va explicar Salmeron. L'Ajuntament manté converses amb els propietaris del terreny per aconseguir la cessió de l'ús de la finca, que es podria destinar a horta, però encara no s'ha acabat de decidir. “Tota la feina ha valgut la pena; ara és hora de parlar amb la propietat per adequar la zona i donar un ús integrat a l'entorn i al servei del veïnat”, hi va afegir Salmeron.

Arribar a aquest punt no ha estat fàcil. Els tràmits per poder, en primer lloc, comissar els gossos, ja van començar el mes de maig. Molts dels gossos comissats han acabat adoptats a través de protectores.

LA XIFRA

150
gossos
havia arribat a acumular Carme Casals a la finca que s'ha acabat de desallotjar.

LA FRASE

Tota la feina ha valgut la pena; ara és hora de parlar amb la propietat per adequar la zona
Jaume Salmeron
tinent d'alcalde d'arbúcies

Gossos, cabres, gallines i un cavall

Els problemes amb la finca van començar fa anys. Una veïna, Carme Casals, va anar acumulant animals en un terreny boscós.

S'hi va instal·lar una caravana, i hi va arribar a tenir fins a 140 gossos, a més de gallines, un cavall i cabres. A la caravana hi vivia un veí de Breda que es cuidava dels animals com podia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona