Medi ambient

Alaquàs signa un conveni amb el ministeri de Medi Ambient

L'acord permetrà la difusió del centre de recursos genètics forestals de la vila

L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, es va reunir ahir amb la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Forestal, Begoña Nieto i el subdirector General de Silvicultura y Montes, Rafael Gómez del Álamo, per tal de plantejar una vegada més a l'administració competent, un pla de treball per continuar avançant en la divulgació del Centre de Recursos Genètics Forestals d'Alaquàs.

En la reunió es va acordar signar un conveni de col·laboració entre ambdues administracions per tal d'aprofundir en el tema. Aquesta segona visita es produeix a iniciativa de la primera edil, que el passat mes de juliol va proposar ja al Ministeri diverses accions per tal de recuperar la línia de treball encetada a l'any 2011 entre ambdues administracions.

L'Alcaldessa d'Alaquàs ha manifestat que l'objectiu de l'Ajuntament d'Alaquàs és “continuar fent possible que l'ICONA es puga conèixer i puga ser element didàctic per a la població d'Alaquàs com a recurs mediambiental extraordinari”.

Des de l'obertura pública d'aquest centre, l'Ajuntament d'Alaquàs ha vingut desenvolupant tota una sèrie de tallers de formació per tal que la població poguera conèixer aquest recurs mediambiental així com visites per divulgar les línies de treball que al centre es desenvolupen, que a més tenen una gran influència i repercussió en la conservació i millora del patrimoni forestal nacional.

El Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals d'Alaquàs té una superfície de 110.000 metres quadrats de pi i vivers. Es tracta d'un dels quatre únics centres d'aquestes característiques que existeixen arreu l'Estat i guarda més de 700 exemplars de mig centenar de variants genètiques pures de pi de les diferents zones boscoses de la costa mediterrània per a la repoblació en cas d'incendi o desforestació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona