Medi ambient

Xixona manté la posició contrària a la incineradora

El plenari del mes d e juny va aprovar una moció presentada per Esquerra Republicana que ara revalida

Davant la publicació del Pla Integral de Residus en el Diari Oficial, que inclou en els seus objectius la instal·lació de diverses incineradores de residus sòlids urbans (RSU) en el País Valencià, sense determinar la ubicació ni els riscos per a la salut que aquestes comporten, el grup municipal d'Esquerra Republicana de Xixona ha presentat a l'Ajuntament de Xixona una moció contra la incineració de residus urbans al Pla Integral de Residus previst. Aquesta moció ha sigut aprovada amb els vots d'Esquerra Republicana i el Partit Socialista i amb els vots en contra del Partit Popular.

Segons el dirigent republicà Joan de Déu Martines “cal instar a la conselleria a la incorporació de criteris generals per a la ubicació d'incineradores en el País Valencià, excloent aquelles zones que tinguen un entorn econòmic vinculat a la indústria agroalimentària, com és el cas de Xixona, perquè no entre en clara contradicció amb una activitat de deteriorament mediambiental, sanitari i d'imatge del producte.”.

Així el portaveu d'Esquerra ha explicat que “cal que es dote a les plantes de tractament de residus urbans de les millors tècniques disponibles per a la selecció i tria de residus urbans, estipulant els recursos econòmics i humans per a la instal·lació de l'equipament tecnològic que permeta una millor selecció de residus reciclables i reutilitzables, cal la creació d'un departament de R+D+I per al desenvolupament de tecnologies i mètodes que milloren el rendiment i eficàcia de la selecció, tria i aprofitament com a recursos dels components dels residus urbans que ho permeten, cal realitzar campanyes de conscienciació per aconseguir que la població assumisca el canvi en les condicions de recollida de residus i la necessitat de la separació de la matèria orgànica en origen i cal impulsar el compostatge, aplicant les millors tècniques disponibles i garantint la qualitat del compost amb tractaments i controls rigorosos que estimulen l'ús per part dels agricultors, així com estimular el compostatge domèstic en les hortes familiars per autoabastiment. Tot això abans de la incineració.”

La moció declara Xixona municipi lliure d'incineradores i això és la declaració d'intencions més forta que es pot fer. La majoria parlamentària d'aquesta localitat no vol una incineradora i menys, una incineradora a la qual no saben el que es vol cremar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona