Medi ambient

Medi ambient

Clamor popular contra les prospeccions petrolieres

Més de 15.000 persones es manifesten a les Illes Balears i 5.000 més a Castelló contra el projecte de sondejos

El ministre Soria avisa que la declaració d'impacte ambiental “va per llarg”

Milers de persones es van afegir ahir a la marea blava que vol impedir una sèrie de prospeccions petrolieres en aigües de les Illes Balears i també al golf de València. La més important va tenir lloc a Eivissa –el lloc més proper a la zona de les prospeccions i on va néixer el moviment contrari al projecte–, amb la reunió de més de 15.000 persones. A Mallorca se'n van mobilitzar unes 5.000, les mateixes que a Castelló. Maó també es va manifestar, però sense arribar al miler de persones.

Les protestes tenen el suport de desenes d'entitats locals i de tots els partits polítics, inclòs el PP balear. De fet, el president del govern, José Ramón Bauzá, va assistir a la protesta que va tenir lloc als carrers eivissencs juntament amb dos dels seus consellers.

“Actuem en funció del que considerem millor per a les illes, al marge de consideracions polítiques. El millor que podíem fer avui era ser en aquesta manifestació”, va dir Bauzá.

Els assistents duien pancartes amb lemes com “no volem més petroli, tenim sol i vent” o “errar és humà, rectificar és possible” i l'entitat Eivissa Diu No va continuar recollint signatures per presentar al·legacions contra el projecte. Segons els organitzadors, en tenen més de 75.000 i esperen arribar a les 100.000 amb les que es recullen a la península. El moviment, a més, ha rebut el suport de moltes celebritats internacionals que visiten l'illa a l'estiu.

Les prospeccions estan pendents dels informes d'impacte ambiental que ha de dur a terme el Ministeri de Medi Ambient. El responsable de la cartera d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va apuntar que aquesta declaració sobre les possibles repercussions “va per llarg” i va recordar que l'autorització a la recerca petroliera en aquesta zona procedeix del govern anterior.

LA FRASE

És un atemptat contra el medi ambient que podria tenir conseqüències irreparables
Marc Tur
portaveu de balears diu no


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona